20 κανόνες για την ασφαλή κονσερβοποίηση κρέατος • New Life On A Homestead

3
20 κανόνες για την ασφαλή κονσερβοποίηση κρέατος • New Life On A Homestead

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να φάτε κρέας. Εάν είστε νέοι στην κονσερβοποίηση, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

κορν μοσχάρι σε βάζα έτοιμα για κονσερβοποίηση

Ακολουθώντας αυτούς τους απλούς κανόνες, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το κρέας σας είναι κονσερβοποιημένο με ασφάλεια και θα διαρκέσει για μήνες.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο σημαντικές οδηγίες που πρέπει να θυμάστε κατά την κονσερβοποίηση κρέατος.

Οφέλη από την κονσερβοποίηση κρέατος

Η κονσερβοποίηση κρέατος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο στην κατάψυξή σας και να έχετε πιο τρυφερό κρέας χωρίς να χρειάζεται να το μαγειρεύετε αργά για πολλή ώρα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά οφέλη από την κονσερβοποίηση κρέατος που την καθιστούν εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να εξοικονομήσει χώρο ή χρόνο.

Η κονσερβοποίηση κρέατος μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο επειδή μπορείτε να αποθηκεύσετε το κρέας σε βάζα αντί να πιάνετε χώρο στην κατάψυξή σας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ζείτε σε ένα μικρό σπίτι ή διαμέρισμα όπου ο χώρος είναι περιορισμένος.

Η κονσερβοποίηση κρέατος μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να έχετε πιο τρυφερό κρέας χωρίς να χρειάζεται να το μαγειρεύετε αργά για πολλή ώρα.

Το αργό ψήσιμο του κρέατος μπορεί μερικές φορές να το κάνει σκληρό και μαστιχωτό, αλλά η κονσερβοποίηση βοηθά στη διατήρηση των λεπτών γεύσεων και υφών του κρέατος.

Η κονσερβοποίηση είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το φαγητό σας θα διαρκέσει περισσότερο και θα είναι λιγότερο πιθανό να χαλάσει.

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να εξοικονομήσετε χώρο, χρόνο και χρήματα, τότε η κονσερβοποίηση κρέατος μπορεί να είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να παρασκευάσετε το κρέας;

Όσον αφορά την κονσερβοποίηση, υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι: η κονσερβοποίηση υπό πίεση και η κονσερβοποίηση σε λουτρό με βραστό νερό.

Η κονσερβοποίηση υπό πίεση θεωρείται γενικά η ασφαλέστερη μέθοδος, καθώς επιτρέπει την κονσερβοποίηση παχύτερων, πιο σκληρών τεμαχίων κρέατος.

Γενικά, η κονσερβοποίηση υπό πίεση θεωρείται η ασφαλέστερη μέθοδος κονσερβοποίησης κρέατος. Αυτό συμβαίνει επειδή η διαδικασία πίεσης διασφαλίζει ότι όλα τα βακτήρια και άλλοι μικροοργανισμοί θα σκοτωθούν.

Ωστόσο, η κονσερβοποίηση υπό πίεση απαιτεί επίσης περισσότερο χρόνο και προσπάθεια από την κονσερβοποίηση σε λουτρό με βραστό νερό, και εάν δεν γίνει σωστά, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε επικίνδυνη τροφική δηλητηρίαση.

20 κανόνες για να κάνετε κρέας με ασφάλεια

Η κονσερβοποίηση κρέατος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το διατηρήσετε για μακροχρόνια αποθήκευση, αλλά είναι σημαντικό να το κάνετε με ασφάλεια για να αποφύγετε τροφική δηλητηρίαση. Ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες για να βεβαιωθείτε ότι το κονσερβοποιημένο κρέας σας είναι ασφαλές για κατανάλωση.

1. Ξεκινήστε με ένα υγειονομικό εργασιακό περιβάλλον

Κάθε φορά που εργάζεστε με τα τρόφιμα, είναι σημαντικό να έχετε ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον εργασίας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν κονσερβοποιείτε κρέας, επειδή έχετε να κάνετε με ωμό κρέας που μπορεί εύκολα να χαλάσει εάν δεν το χειριστείτε σωστά.

Ξεκινήστε φροντίζοντας να είναι καθαρά οι πάγκοι και τα σκεύη σας και στη συνέχεια να τα απολυμάνετε με διάλυμα μιας κουταλιάς της σούπας λευκαντικό χλωρίου ανά γαλόνι νερού.

Μόλις όλα είναι καθαρά, ρυθμίστε τον εξοπλισμό κονσερβοποίησης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

2. Χρησιμοποιήστε φρέσκο, παγωμένο κρέας

Κάθε φορά που χειρίζεστε ωμό κρέας, υπάρχει κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε αυτόν τον κίνδυνο. Πρώτα, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο, παγωμένο κρέας.

Το κατεψυγμένο κρέας είναι επίσης ασφαλές στη χρήση, αλλά πρέπει να αποψυχθεί στο ψυγείο και όχι σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεύτερον, κρατήστε το ωμό κρέας χωριστά από άλλα τρόφιμα. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ξεχωριστών σανίδων κοπής και σκευών για ωμό και μαγειρεμένο κρέας.

3. Να είστε προσεκτικοί για να μην μπορεί το κρέας που έχει πάει άσχημα

Για να κάνετε το κρέας με ασφάλεια, ξεκινήστε επιθεωρώντας το κρέας για τυχόν σημάδια αλλοίωσης. Εάν υπάρχουν αποχρωματισμένες ή γλοιώδεις περιοχές, πετάξτε το κρέας έξω.

4. Κρατήστε το κρέας κρύο μέχρι να μπορέσετε

Το κρέας μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για βακτήρια, επομένως είναι σημαντικό να το διατηρήσετε κρύο μέχρι να είστε έτοιμοι να το μαγειρέψετε.

Εάν πρόκειται να μαγειρέψετε μέσα σε λίγες ώρες, φυλάξτε το κρέας στο ψυγείο. Εάν δεν πρόκειται να το μαγειρέψετε αμέσως, φυλάξτε το στην κατάψυξη.

5. Μπορεί μέσα σε λίγες μέρες από τη γήρανση

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το κρέας πρέπει να κονσερβοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες από την παλαίωση. Αυτό συμβαίνει επειδή το παλαιότερο κρέας είναι πιο πιθανό να περιέχει επιβλαβή βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

Εάν κονσερβοποιείτε κρέας που είναι περισσότερο από λίγες ημέρες, είναι σημαντικό να το μαγειρέψετε καλά πριν το κονσερβοποιήσετε.

6. Παλαίωση 3-10 ημερών

Το κρέας σε κονσέρβα θα είναι ασφαλές για κατανάλωση εφόσον έχει υποστεί σωστή επεξεργασία.

Ένα σημαντικό βήμα στην κονσερβοποίηση κρέατος είναι η παλαίωσή του για 3-10 ημέρες. Αυτό επιτρέπει στα ένζυμα στο κρέας να διασπαστούν, γεγονός που το κάνει πιο τρυφερό.

Επιπλέον, βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

Όταν παλαιώνετε το βόειο κρέας, είναι σημαντικό να το διατηρείτε στο ψυγείο ανά πάσα στιγμή. Μόλις το βόειο κρέας φτάσει στην επιθυμητή ηλικία, θα πρέπει να ψηθεί καλά πριν κονσερβοποιηθεί.

7. Χρησιμοποιείτε μόνο δοχείο πίεσης

Ένας από τους καλύτερους τρόπους διατήρησης των τροφίμων είναι η κονσερβοποίηση και υπάρχουν δύο μέθοδοι κονσερβοποίησης: υδατόλουτρο και κονσερβοποίηση υπό πίεση.

Η πρώτη, η κονσερβοποίηση με υδατόλουτρο, συνιστάται μόνο για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ όπως φρούτα και μαρμελάδες, ενώ η κονσερβοποίηση υπό πίεση είναι η μόνη ασφαλής μέθοδος για τρόφιμα χαμηλής οξύτητας όπως το κρέας και τα λαχανικά.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι τα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ πρέπει να θερμαίνονται σε υψηλότερη θερμοκρασία για να σκοτωθούν τα βακτήρια και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κονσερβοποιία πίεσης.

Επιπλέον, οι κονσερβοποιητές υπό πίεση δημιουργούν επίσης μια σφράγιση υπό κενό που βοηθά στην πρόληψη της μόλυνσης των κονσερβοποιημένων τροφίμων από βακτήρια. Για αυτούς τους λόγους, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε κονσέρβα πίεσης κατά την κονσερβοποίηση κρέατος.

8. Ακολουθήστε μια συνταγή

Η κονσερβοποίηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το κρέας για μακροχρόνια αποθήκευση, αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μια συνταγή για να διασφαλίσετε ότι το κρέας κονσερβοποιείται με ασφάλεια. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές διαθέσιμες στο διαδίκτυο ή σε βιβλία μαγειρικής για κονσέρβες.

Όταν επιλέγετε μια συνταγή, φροντίστε να επιλέξετε αυτή που είναι συγκεκριμένη για τον τύπο κρέατος που κονσερβοποιείτε. Για παράδειγμα, υπάρχουν διαφορετικές συνταγές για κρέας ελαφιού, χοιρινό και βοδινό.

Αφού επιλέξετε μια συνταγή, ακολουθήστε την προσεκτικά. Μην προσπαθήσετε να το αλλάξετε, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση ή ακόμα και τροφική δηλητηρίαση.

Εάν ακολουθήσετε σωστά μια συνταγή, θα μπορείτε να απολαύσετε το κονσερβοποιημένο κρέας σας για μήνες ή και χρόνια.

9. Προσαρμογή για το υψόμετρο

Εάν ζείτε σε περιοχή με μεγάλο υψόμετρο, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες προσαρμογές κατά την κονσερβοποίηση κρέατος. Σε μεγαλύτερα υψόμετρα, το νερό βράζει σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

Αυτό σημαίνει ότι εάν κονσερβοποιείτε κρέας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο βραστό νερό, το κρέας μπορεί να μην φτάσει σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να σκοτώσει τα βακτήρια.

Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να προσαρμόζετε τον χρόνο και τη θερμοκρασία κονσερβοποίησης κατά την κονσερβοποίηση κρέατος σε μεγάλα υψόμετρα.

10. Αφαιρέστε το υπερβολικό λίπος

Το λίπος μπορεί μερικές φορές να κάνει το κρέας να έχει λιπαρή ή λιπαρή γεύση, επομένως η αφαίρεσή του μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο νόστιμο πιάτο. Τέλος, η αφαίρεση του λίπους μπορεί να βοηθήσει ώστε το κρέας να ψηθεί ομοιόμορφα.

Το λίπος συχνά λιώνει κατά το μαγείρεμα, με αποτέλεσμα το κρέας να γίνεται ανομοιόμορφο και να ξεκολλάει. Η απομάκρυνση του λίπους πριν την κονσερβοποίηση μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή ενός πιο συνεπούς πιάτου.

11. Μουλιάστε άγρια ​​κρέατα με έντονη γεύση σε άλμη πριν την κονσερβοποίηση

Κατά την κονσερβοποίηση άγριων θηραμάτων, είναι σημαντικό να λαμβάνετε μέτρα για να διασφαλίσετε ότι το κρέας είναι ασφαλές για κατανάλωση. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να μουλιάζετε άγρια ​​κρέατα με έντονη γεύση σε άλμη πριν τα κονσερβοποιήσετε.

Αυτό θα βοηθήσει να αφαιρέσετε μέρος της παιχνιδιάρικης γεύσης από το κρέας, καθώς και να σκοτώσετε τυχόν επιβλαβή βακτήρια.

Για να φτιάξετε ένα διάλυμα άλμης, απλά διαλύστε 1 φλιτζάνι αλάτι σε 1 γαλόνι νερό. Στη συνέχεια, μουλιάστε το κρέας στο διάλυμα για τουλάχιστον 24 ώρες πριν το κονσερβοποιήσετε.

Αυτή η μέθοδος είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει να παράγετε ασφαλή και νόστιμα κονσερβοποιημένα κρέατα που θα λατρέψει η οικογένειά σας.

12. Αφαιρέστε τα μεγάλα οστά

Ένας τρόπος για να διασφαλίσετε την ασφάλεια είναι να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα κόκαλα από το κρέας πριν το κονσερβοποιήσετε.

Τα κόκαλα μπορεί να σπάσουν κατά τη διαδικασία της κονσερβοποίησης και να μολύνουν το κρέας, επομένως είναι καλύτερο να τα βγάλετε εκ των προτέρων.

Επιπλέον, τα μεγάλα κόκκαλα μπορεί να δυσκολέψουν την αεροστεγή σφράγιση στα βάζα, κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει στα βακτήρια να εισέλθουν και να μολύνουν τα τρόφιμα.

13. Για ζεστό πακέτο, προμαγειρέψτε το κρέας πρώτα

Ένας τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης είναι να μαγειρέψετε καλά το κρέας πριν το κονσερβοποιήσετε. Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως ζεστή συσκευασία, περιλαμβάνει το προψήσιμο του κρέατος προκειμένου να σκοτωθούν τυχόν επιβλαβή βακτήρια.

Η ζεστή συσκευασία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για κομμάτια κρέατος που είναι δύσκολο να μαγειρευτούν ομοιόμορφα, όπως το μοσχαρίσιο κρέας στιφάδο.

Εκτός από τη μείωση του κινδύνου τροφικής δηλητηρίασης, η ζεστή συσκευασία βοηθά επίσης στη διατήρηση της ποιότητας του κρέατος.

Η διαδικασία προμαγειρέματος βοηθά στο να μαλακώσει το κρέας και επίσης μειώνει το χρόνο που χρειάζεται για να μαγειρευτεί το κρέας για να είναι ασφαλές για κατανάλωση.

14. Για κρύο πακέτο, απλώς προσθέστε αλάτι (χωρίς υγρό)

Η κρύα συσκευασία περιλαμβάνει την προσθήκη αλατιού στο κρέας αντί για υγρό, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων.

Στη συνέχεια, το κρέας τοποθετείται σε ένα αποστειρωμένο βάζο και σφραγίζεται καλά. Όταν γίνει σωστά, αυτή η μέθοδος κονσερβοποίησης θα διατηρήσει το κρέας φρέσκο ​​για έως και ένα χρόνο

15. Κόψτε σε λωρίδες, κύβους ή κομμάτια

Όταν πιέζετε το κρέας σε κονσέρβα, είναι σημαντικό να το κόβετε σε λωρίδες, κύβους ή κομμάτια. Αυτό επιτρέπει στη θερμότητα να εισχωρήσει ομοιόμορφα στο κρέας, διασφαλίζοντας ότι έχει ψηθεί μέχρι το τέλος.

Επιπλέον, τα μικρότερα κομμάτια κρέατος συσκευάζονται ευκολότερα στα βάζα και θα πιάσουν λιγότερο χώρο στο ντουλάπι ή το ψυγείο σας.

16. Το Hot Pack είναι η καλύτερη ποιότητα κατά την αποθήκευση

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα είναι να συσκευάσετε το κρέας ζεστό πριν το προσθέσετε στο δοχείο πίεσης.

Η ζεστή συσκευασία περιλαμβάνει το προ-ψήσιμο του κρέατος προκειμένου να σκοτωθούν τυχόν βακτήρια που μπορεί να υπάρχουν. Αυτό βοηθά επίσης να συρρικνωθεί το κρέας, καθιστώντας ευκολότερο να χωρέσει σε βάζα.

Επιπλέον, η ζεστή συσκευασία βοηθά στη διατήρηση των φυσικών χυμών του κρέατος, με αποτέλεσμα ένα πιο νόστιμο προϊόν.

Αν και χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, η ζεστή συσκευασία αξίζει τον κόπο για όποιον θέλει να απολαύσει νόστιμα κονσερβοποιημένα κρέατα που είναι ασφαλή για κατανάλωση.

17. Μπορείτε πάντα να καταψύξετε το κρέας αργότερα

Το κατεψυγμένο κρέας μπορεί πάντα να αποψυχθεί και να κονσερβοποιηθεί αργότερα. Και ενώ το κρέας κονσέρβας μπορεί να μην είναι τόσο τρυφερό όσο το φρεσκομαγειρεμένο κρέας, θα είναι ακόμα ασφαλές να το καταναλώσετε και να δοκιμάσετε νόστιμα.

18. Για άπαχα κοψίματα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίπος για να αποτρέψετε την ξηρότητα

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία κονσερβοποίησης φρούτων και λαχανικών, το κρέας μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο. Αυτό συμβαίνει επειδή το κρέας περιέχει πολύ λίπος, το οποίο μπορεί να εμποδίσει το σχηματισμό της σωστής σφράγισης.

Ως αποτέλεσμα, η κονσερβοποίηση υπό πίεση είναι η καλύτερη μέθοδος για τη συντήρηση του κρέατος. Και ενώ τα άπαχα κομμάτια κρέατος μπορούν να κονσερβοποιηθούν με ασφάλεια, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίπος για να αποτρέψετε το στέγνωμα.

19. Το κιμά μπορεί να είναι νερουλό

Αν και η κονσερβοποίηση κιμά μπορεί να φαίνεται σαν ένας βολικός τρόπος αποθήκευσης για αργότερα, στην πραγματικότητα δεν είναι η καλύτερη μέθοδος.

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν ο κιμάς κονσερβοποιείται, η περιεκτικότητα του κρέατος σε νερό ανεβαίνει στην κορυφή, καθιστώντας το νερουλό και λιγότερο ευχάριστο στο φαγητό.

Από την άλλη πλευρά, ο κιμάς που στεγνώνει με κατάψυξη, αφαιρεί όλη την περιεκτικότητα σε νερό, ενώ διατηρεί τη γεύση και την υφή του κρέατος.

Ως αποτέλεσμα, είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή για την αποθήκευση κιμά. Όχι μόνο θα έχει καλύτερη γεύση, αλλά θα διαρκέσει και περισσότερο.

20. Don’t Can Cured Meat

Τα αλλαντικά, όπως το μπέικον, το ζαμπόν και το λουκάνικο, είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να προσθέσετε γεύση σε πολλά πιάτα. Ωστόσο, αυτά τα κρέατα μπορεί να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο εάν δεν υποβληθούν σε κατάλληλη επεξεργασία πριν από την κονσέρβα.

Η σκλήρυνση περιλαμβάνει τη χρήση αλατιού, νιτρικών αλάτων και νιτρωδών αλάτων, τα οποία συνεργάζονται για να αποτρέψουν την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων.

Ωστόσο, αυτές οι ίδιες χημικές ουσίες μπορούν επίσης να εμποδίσουν το κρέας να φτάσει σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να σκοτώσει τα βακτήρια.

Ως αποτέλεσμα, τα κουτιά με αλλαντικά έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν επικίνδυνα παθογόνα. Το USDA δεν έχει δημοσιευμένους χρόνους επεξεργασίας για αλλαντικά, επομένως είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί και να αποφύγετε να τα κονσερβοποιήσετε εντελώς.

Τελικές σκέψεις

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα κονσερβοποιημένα κρέατά σας είναι ασφαλή για κατανάλωση και θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και το χειρισμό των οικιακών κονσερβοποιημένων κρεάτων, συμβουλευτείτε τον Πλήρη οδηγό USDA για την οικιακή κονσερβοποίηση!

κανόνες κονσερβοποίησης κρέατος pinterest
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar