Πώς να φυλάσσετε το Pemmican για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής

3
Πώς να φυλάσσετε το Pemmican για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής

Το Pemmican είναι ένα πιάτο επιβίωσης των ιθαγενών της Αμερικής που υπάρχει εδώ και αιώνες. Χρησιμοποιείται ως τροφή μεγάλης διάρκειας, υψηλής θερμιδικής αξίας, κατάλληλη για μακρινά ταξίδια μακριά ή στην αποθήκευση, το pemmican παρασκευάζεται από αποξηραμένο κρέας και τετηγμένο ζωικό λίπος και μερικές φορές με άλλα συστατικά όπως μούρα ή βότανα.

Το Pemmican χρησίμευε συχνά ως ένα είδος σιτηρέσιο επιβίωσης για τους ιθαγενείς Αμερικανούς και αργότερα αποίκους από την Ευρώπη, και επιστρέφει με τα preppers σήμερα.

Η παρασκευή του pemmican είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και έτσι φυσικά, οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν πώς να το αποθηκεύσουν καλύτερα για μέγιστη διάρκεια ζωής.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το pemmican για να διαρκέσει;

Το Pemmican είναι καλύτερο να φυλάσσεται τυλιγμένο σε αεροστεγείς σακούλες και να διατηρείται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος Άλλες βιώσιμες μέθοδοι περιλαμβάνουν την κατάψυξη, την ταφή, την κονσερβοποίηση και τη συσκευασία ή τη βύθιση σε λαρδί.

Το Pemmican είναι μια συνταγή που μπορεί να διαρκέσει, αλλά η παρουσία του λίπους ως συστατικού σημαίνει ότι η προσεκτική αποθήκευση είναι απαραίτητη για να μην ταγγίσει.

Το Pemmican μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χρόνια στο τέλος, αλλά πρέπει να γνωρίζετε τι κάνετε. Και όπως μπορείτε να μαντέψετε, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που λειτουργούν καλύτερα από άλλες.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τους διαφορετικούς τρόπους αποθήκευσης του pemmican έτσι ώστε να διαρκέσει περισσότερο και επίσης θα μιλήσουμε για τα οφέλη και τα μειονεκτήματα κάθε μεθόδου.

Τι είναι ακριβώς το Pemmican;

Το Pemmican είναι ένα μείγμα αποξηραμένου κρέατος και τετηγμένου ζωικού λίπους, συχνά με άλλα συστατικά όπως μούρα ή βότανα που προστίθενται για γεύση.

Η λέξη „pemmican“ προέρχεται από τη λέξη „pimikan“ του Cree που σημαίνει „λιπαρό κρέας“. Το Pemmican δημιουργήθηκε αρχικά από ιθαγενείς Αμερικανούς ως ένας τρόπος για να συντηρηθεί το κρέας για μακρινά ταξίδια και περιόδους έλλειψης.

Ήταν ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής των ιθαγενών της Αμερικής και αργότερα έγινε βασικό στοιχείο για τους Ευρωπαίους αποίκους στη Βόρεια Αμερική επίσης.

Η παρασκευή του pemmican ξεκινά με το στέγνωμα του κρέατος, το οποίο μπορεί να γίνει σε αφυγραντήρα ή κρεμώντας το σε λωρίδες μπροστά σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις στεγνώσει το κρέας, αλέθεται σε σκόνη και αναμιγνύεται με λιωμένο λίπος ή στέαρ. Η αναλογία λίπους προς κρέας μπορεί να ποικίλλει, αλλά συνήθως είναι περίπου 50/50.

Άλλα συστατικά όπως μούρα ή βότανα μπορούν να προστεθούν σε αυτό το σημείο και το μείγμα στη συνέχεια τυλίγεται σφιχτά σε ένα εύκαμπτο περίβλημα για να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Μόλις γίνει αυτό, το pemmican είναι έτοιμο για μερίδα ή αποθήκευση ως έχει.

Μόλις προετοιμαστεί, το pemmican μπορεί να καταναλωθεί ως έχει, να τηγανιστεί απαλά σε φέτες ή να ανασυσταθεί με νερό ή ζωμό για να φτιάξετε ένα είδος «σπασμωδικού στιφάδο». Είναι πλούσιο σε θερμίδες και πρωτεΐνες και λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε λιπαρά, είναι αρκετά χορταστικό σε σύγκριση με άλλες μερίδες.

Το Pemmican επιστρέφει σήμερα με preppers και άτομα που ενδιαφέρονται για δεξιότητες επιβίωσης, καθώς είναι προσαρμόσιμο, πυκνό σε θερμίδες και γενικά πολύ καλό αν το κάνετε σωστά. Στην ουσία ό,τι μπορεί να θέλεις σε ένα φαγητό επιβίωσης!

Τούτου λεχθέντος, σε σύγκριση με το ναύλο επιβίωσης που παράγεται στο εμπόριο, τα λυοφιλοποιημένα τρόφιμα και άλλα τέτοια προϊόντα, το pemmican στερείται τεχνητών συντηρητικών και εξελιγμένων τεχνικών συσκευασίας.

Παρά το πόσο καλή είναι η συνταγή και η διαδικασία γενικά, δεν θα διαρκέσει όσο ένα MRE ή ένα κουτάκι Spam, εκτός και αν αφιερώσετε χρόνο για να το αποθηκεύσετε σωστά.

Οι παρακάτω μέθοδοι είναι οι καλύτερες για αυτόν τον σκοπό.

1. Τυλίξτε και σφραγίστε

Η συνολική καλύτερη μέθοδος για την αποθήκευση του Pemmican. Απλώς τυλίξτε το σφιχτά σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο πριν το σφραγίσετε καλά σε μια τσάντα Ziploc. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Κάθε φορά που προσπαθείτε να διατηρήσετε λιπαρά τρόφιμα όπως το pemmican σε θερμοκρασία δωματίου, η θερμότητα, το φως και η υγρασία είναι οι εχθροί. Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει στην εξάλειψη και των τριών.

Το να διατηρείτε το pemmican στο ντουλάπι σας μπορεί να είναι εντάξει, αλλά ανάλογα με τη θέση του στο σπίτι και το επίπεδο ελέγχου του κλίματος αυτό μπορεί να μην είναι το ιδανικό.

Ένα ριζικό κελάρι είναι κορυφές, και ακόμη και ένα στεγνό και καλά σφραγισμένο υπόγειο μπορεί να λειτουργήσει. Εάν δεν έχετε διαθέσιμες αυτές τις επιλογές, σκεφτείτε να το αποθηκεύσετε σε οποιοδήποτε άλλο δροσερό μέρος όπου διατηρείτε προμήθειες επιβίωσης.

Αντίθετα, οι περιοχές που παρουσιάζουν μεταβολές της θερμοκρασίας ή είναι φυσικά ζεστές, υγρές ή εκτεθειμένες στο άμεσο ηλιακό φως είναι απαγορευμένες.

Αυτό αποκλείει γκαράζ, σοφίτες, κτίρια και οποιοδήποτε μέρος κοντά σε μια συσκευή (παράγουν θερμότητα!).

Το ψυγείο επίσης δεν συνιστάται καθώς το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο θα προκαλέσει την είσοδο υγρασίας στη συσκευασία και θα επιταχύνει την αλλοίωση.

2. Κατάψυξη

Η κατάψυξη pemmican είναι ένας από τους πιο σίγουρους και αξιόπιστους τρόπους για να το διατηρήσετε φρέσκο. Εφόσον ξέρετε ότι είναι καλό να μπαίνει μέσα, μπορείτε να βασιστείτε στο ότι θα βγει καλά.

Εξαιτίας αυτού, είναι μια εξαιρετική επιλογή για μακροχρόνια αποθήκευση ως βασικό στοιχείο έκτακτης ανάγκης στον καταψύκτη ή το στήθος πάγου σας.

Όταν καταψύχετε το pemmican, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες μεθόδους συσκευασίας όπως παραπάνω ή μπορείτε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να το σφραγίσετε με ηλεκτρική σκούπα.

Αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά εάν διαθέτετε τον εξοπλισμό, προσφέρει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή εγκαυμάτων κατάψυξης.

Εάν χρησιμοποιείτε σακούλες κατάψυξης, φροντίστε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από αυτές πριν από τη σφράγιση – οι φυσαλίδες σημαίνουν προβλήματα!

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι καθώς το pemmican ξεπαγώνει θα επανενυδατωθεί σε ένα βαθμό και αυτό μπορεί συχνά να αρχίσει να χτυπά το ρολόι με την αλλοίωση.

Εάν καταψύχετε το pemmican για να το διατηρήσετε μακροπρόθεσμα, φροντίστε να το φάτε εγκαίρως μετά την απόψυξή του και μην υπολογίζετε ότι θα μπορέσετε να το διατηρήσετε φρέσκο ​​για πολύ περισσότερο.

3. Ταφή

Ακούγεται τρελό, αλλά είναι αλήθεια. Μπορείς θάβω pemmican για παράταση της διάρκειας ζωής – αν το κάνετε σωστά!

Αυτή η μέθοδος είναι αυτή που χρησιμοποιούνταν συνήθως από τους ιθαγενείς Αμερικανούς όταν ήθελαν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του pemmican.

Τυλίγοντας το pemmican σε δέρμα ζώου ή λαδωμένο ύφασμα και στη συνέχεια θάβοντάς το σε στεγνό χώμα με ένα στρώμα στάχτης ξύλου γύρω του, μπορείτε να διατηρήσετε το pemmican για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί επειδή ουσιαστικά διατηρεί το pemmican σε ένα ξηρό, αλκαλικό περιβάλλον και το σφραγίζει τόσο από το οξυγόνο όσο και από το φως. Η τέφρα του ξύλου βοηθά επίσης στην απομάκρυνση της υγρασίας που μπορεί να προσπαθήσει να διεισδύσει και βοηθά στην απώθηση των παρασίτων.

Για να γίνει αυτό σωστά, θα χρειαστεί να βρείτε μια τοποθεσία όπου το χώμα είναι ξηρό και δροσερό. Ένα σκιερό σημείο στο δάσος με καλή αποστράγγιση θα είναι αρκετό.

Και αντί για δέρματα ζώων ή άλλα πρωτόγονα περιτυλίγματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοντέρνο κρεοπωλείο και να σφραγίσετε ερμητικά πλαστικά ή μεταλλικά δοχεία.

4. Confit

Το Confit είναι μια μέθοδος μαγειρέματος και συντήρησης που προέρχεται από τη γαλλική λέξη που σημαίνει, γενικά, «συντηρείται» ή «συντηρώ».

Αυτή η μέθοδος είναι όπου το κρέας αλατίζεται και στη συνέχεια μαγειρεύεται αργά στο δικό του λίπος πριν αποθηκευτεί βυθισμένο στο λίπος ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο όπου το λίπος θα το εμποδίζει να χαλάσει εμποδίζοντας τον αέρα να φτάσει στο κρέας.

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα με το pemmican μετά από μια μικρή δοκιμή και λάθος. Για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, θα χρειαστεί πρώτα να φτιάξετε το pemmican ξεχωριστά και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη ποσότητα του ίδιου τύπου λίπους για να το αποθηκεύσετε σε ένα σκεύος ή βάζο με καλά σφραγισμένο καπάκι.

Απλώς ζεστάνετε το λίπος αρκετά ώστε να λιώσει μετά βίας πριν βυθίσετε το pemmican σε αυτό και επανατοποθετήσετε το καπάκι.

5. Κονσερβοποίηση

Είναι δυνατό να παραταθεί η διάρκεια ζωής του pemmican χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους κονσερβοποίησης, αλλά αυτό γενικά δεν συνιστάται, καθώς συνήθως αποδεικνύεται αρκετά περίεργο.

Οποιαδήποτε λάθη ή λάθη σημαίνει ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά του pemmican μπορεί να ταγγίσει σχετικά γρήγορα. Ωστόσο, με κάποια επιμέλεια είναι μια βιώσιμη μέθοδος.

Εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε κονσέρβες ποιότητας τροφίμων και κονσέρβα πίεσης. Αυτό θα βοηθήσει στην εξασφάλιση καλύτερης σφράγισης και θα βοηθήσει επίσης να σκοτωθούν τυχόν βακτήρια που μπορεί να υπάρχουν.

Το Pemmican πρέπει να κονσερβοποιείται όσο είναι ακόμα ζεστό και να διατηρείται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε. Μόλις ανοιχτεί, η κονσέρβα pemmican με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθεί μόνο για μερικές εβδομάδες πριν χαλάσει.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar