Πώς να ταξιδέψετε με κιθάρα (Infographic)

25

πώς να ταξιδέψετε με κιθάρα infographic

Θα πάτε διακοπές και θέλετε να φέρετε την κιθάρα σας; Προχώρα. Τίποτα δεν είναι πιο ικανοποιητικό από τις διακοπές όπου μπορείτε ακόμα να κάνετε τα πράγματα που αγαπάτε.

Ακόμα, ανησυχείτε μήπως συμβεί κάτι στην πολύτιμη κιθάρα σας ενώ ταξιδεύετε; Μην ανησυχείς. Σας καλύψαμε.

Δεν είμαστε ασφαλιστική εταιρεία, αλλά έχουμε τρόπους να διατηρήσουμε το όργανό σας ασφαλές ενώ ταξιδεύετε.

Αλλά πριν μπούμε στην καρδιά αυτού του άρθρου, ας απαντήσουμε σε μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν οι ταξιδιώτες μουσικοί.

Φυσικά, στο μουσικό σας ταξίδι τώρα και στο μέλλον, σίγουρα θα πετάτε με την κιθάρα σας.

Οι κιθάρες επιτρέπονται ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ σε αεροπλάνα;

Τεχνικά ναι. Ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε υπογράψει έναν νόμο «Νόμος για τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση της FAA του 2012», που επιτρέπουν μικρά μουσικά όργανα μέσα στην καμπίνα.

Ωστόσο, υπάρχουν όροι που πρέπει να κατανοήσετε για να επιβιβαστείτε με επιτυχία στην κιθάρα σας. Τα περιγράφουμε όλα παρακάτω.

Επιπλέον, αν και η κιθάρα σας έχει το σωστό μέγεθος και βάρος, μερικές φορές το αεροσκάφος εξακολουθεί να μην σας επιτρέπει να φέρετε την κιθάρα σας στην καμπίνα.

καμπίνα αεροπλάνου

Παρόλο που ο νόμος επιτρέπει τη μεταφορά μουσικών οργάνων στην καμπίνα, συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν επίσης τις δικές τους πολιτικές.

Το ένα αεροσκάφος μπορεί να σας επιτρέψει να φέρετε την κιθάρα σας δωρεάν, ενώ το άλλο όχι και θα σας χρεώσει μια επιπλέον χρέωση.

Έτσι, για να απαλλαγούμε από όλη την ταλαιπωρία, φτιάξαμε απλές οδηγίες με συμβουλές για το πώς να πακετάρετε μια κιθάρα για πτήση ή οποιοδήποτε είδος μεταφοράς.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα για να κάνετε το ταξίδι σας με την κιθάρα σας ομαλό και εύκολο.

Πώς να ταξιδέψετε με την κιθάρα σας: ένας οδηγός βήμα προς βήμα

1. Πρώτα, Γνωρίστε το Νόμο

Η άγνοια του νόμου δεν δικαιολογεί κανέναν. Επομένως, πριν υποστηρίξετε τα δικαιώματά σας, πρέπει να στηριχθείτε από το νόμο.

Μπορείτε να το βρείτε στον Νόμο Εκσυγχρονισμού και Μεταρρύθμισης της FAA του 2012, Ενότητα 403. https://www.congress.gov/bill/112th-congress/house-bill/658/text

Τα μικρά μουσικά όργανα όπως η κιθάρα και το βιολί επιτρέπονται στην καμπίνα του αεροσκάφους χωρίς χρέωση, εάν το όργανο μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα στην εναέρια θήκη ή κάτω από το κάθισμα.

νοτιοδυτικές αεροπορικές εταιρείες

Και, αν υπάρχει χώρος στο αεροσκάφος μέχρι να επιβιβαστεί ο επιβάτης.

Για μεγαλύτερα όργανα ή εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια θήκη με σκληρό κέλυφος, εάν δεν χωράει στο πάνω μέρος ή κάτω από το κάθισμά σας, θα πρέπει να αγοράσετε άλλο εισιτήριο για την κιθάρα σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να φέρετε το όργανο εάν είναι σωστά κουβαλημένο, το βάρος δεν υπερβαίνει τα 165 κιλά ή εντός των επιτρεπόμενων αποσκευών του αεροσκάφους.

Τέλος, το πακέτο της κιθάρας σας δεν πρέπει να έχει τίποτα που δεν επιτρέπεται στην καμπίνα, ώστε να μπορείτε να φέρετε την κιθάρα σας μαζί σας.

2. Γνωρίστε την πολιτική της αεροπορικής σας εταιρείας

Μόλις μάθετε το νόμο, το επόμενο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι οι αεροπορικές εταιρείες που επιτρέπουν τη μεταφορά κιθάρας και τις πολιτικές τους.

Παρόλο που είναι νόμος, μερικές φορές οι αεροπορικές εταιρείες είναι πιο αυστηρές, επειδή φροντίζουν την ασφάλεια όλων των επιβατών τους.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν ακόμη μερικά αεροσκάφη που επιτρέπουν την πτήση με κιθάρα. Η United Airlines, για παράδειγμα, επιτρέπει τη μεταφορά κιθάρων. Αν έχετε δει το βίντεο „United Breaks Guitars.“

Μερικές φορές μπορεί να συμβούν άσχημα πράγματα στις αποσκευές σας. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι στην πραγματικότητα σπάνε πολλές κιθάρες.

Με την American Airlines, επιτρέπεται επίσης η μεταφορά κιθάρας, αλλά πρέπει να επικοινωνήσετε περαιτέρω με το προσωπικό τους.

Το να πετάτε με κιθάρα στη Southwest Airlines είναι «υπό όρους», επομένως είναι περισσότερο σαν να πετάτε με δική σας ευθύνη.

Τέλος, μπορείτε επίσης να πετάξετε με την Delta Airlines, αλλά φροντίστε να ακολουθείτε και τις πολιτικές επιβίβασής τους.

Ακολουθεί η πολιτική κάθε αεροπορικής εταιρείας για τη μεταφορά κιθάρας και άλλων μουσικών οργάνων:

3. Διπλός έλεγχος πληροφοριών με την αεροπορική σας εταιρεία

Αν και είναι πολύ ξεκάθαρο από την πολιτική τους ότι δέχονται μια κιθάρα χειραποσκευής, δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσατε να χάσετε αν τους καλέσετε για περισσότερες πληροφορίες.

Ή, αν θα μπορούσατε να κάνετε μια ρύθμιση και να πάρετε μερικές ιδέες για το πού είναι καλύτερο να καθίσετε για να φιλοξενήσετε την κιθάρα σας στην καμπίνα.

4. Αποκτήστε μια κιθάρα ταξιδιού (προαιρετικά)

Εάν ταξιδεύετε συχνά, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε μια μικρότερη κιθάρα ταξιδιού. Όχι η κιθάρα για παιδιά, αλλά αυτή με την οποία μπορείτε να απολαύσετε να παίζετε ενώ ταξιδεύετε.

Φυσικά, εάν χρειαστεί να φέρετε την κανονική σας κιθάρα, προχωρήστε αμέσως στο επόμενο βήμα.

5. Κλείστε τη θέση σας μπροστά ή πίσω

Ανάλογα με την πολιτική επιβίβασης των αεροπορικών εταιρειών, οποιαδήποτε από αυτές τις θέσεις θα καλείται πρώτη.

κάθισμα αεροπλάνου

Εάν επιβιβαστείτε πρώτος στο αεροπλάνο, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μπορείτε να αποθηκεύσετε σωστά την κιθάρα σας. Επομένως, πρέπει να το γνωρίζετε πριν κλείσετε τη θέση σας.

6. Αποφασίστε εάν θα πάρετε μια θήκη με σκληρό κέλυφος ή θα χρησιμοποιήσετε απλώς μια τσάντα συναυλιών

Ενώ ένα σκληρό κέλυφος προστατεύει τον εξοπλισμό σας, αυξάνει το βάρος των αποσκευών σας.

Οι ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν τσάντες συναυλιών έχουν συνήθως περισσότερες πιθανότητες να φέρουν την κιθάρα τους μέσα στο αεροπλάνο χωρίς πρόσθετες χρεώσεις.

θήκη κιθάρας

Ωστόσο, εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια θήκη με σκληρό κέλυφος, καλύτερα να προμηθευτείτε άλλο εισιτήριο για τον εξοπλισμό σας.

7. Κλείστε ένα εισιτήριο για το όργανό σας

Εάν σε κάθε περίπτωση, γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε την κιθάρα σας λόγω υπερβολικού βάρους ή/και μεγαλύτερου περιβλήματος, το επόμενο έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε τη θέση δίπλα σας.

Αν και είναι ένα επιπλέον κόστος, τουλάχιστον γνωρίζετε την ασφάλεια της κιθάρας σας.

Εναλλακτικά, μην διαφωνείτε με τους χειριστές αποσκευών και τους αεροσυνοδούς που προσπαθούν να μεταφέρουν την κιθάρα σας δωρεάν, όταν ξέρετε ότι πρέπει να έχει χρέωση ή να παραδοθεί αποσκευές.

8. Χαλαρώστε τις χορδές

Τώρα, ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε τις ανησυχίες σας και να προετοιμάσετε τον εξοπλισμό σας για ταξίδια. Η θερμοκρασία και η πίεση αλλάζουν καθώς πετάτε.

χορδές κιθάρας

Επομένως, πρέπει να χαλαρώσετε τις χορδές, διαφορετικά θα κουμπώσουν. Αλλά, το κακό είναι, τι θα συμβεί αν ο αγαπημένος σας σατέν φινιρισμένος λαιμός από μαόνι σπάσει;

9. Γεμίστε την περίπτωσή σας

Εάν γνωρίζετε ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα η κιθάρα σας να πάει στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου, πάρτε μια θήκη από σκληρό κέλυφος και βάλτε πολλά προστατευτικά — εφημερίδες, πλαστικό, περιτύλιγμα με φυσαλίδες.

Προστατέψτε την κιθάρα σας από το χτύπημα και το χτύπημα στην κοιλιά του αεροσκάφους.

χαρτί περιτυλίγματος με φυσαλίδες αέρα

Ομοίως, εάν χρησιμοποιείτε τσάντα συναυλίας, είναι επίσης σημαντικό να τυλίξετε την κιθάρα σας με κάποιο προστατευτικό ή περιτύλιγμα με φυσαλίδες.

Ακόμα κι αν το κουβαλάτε, μπορεί να συμβούν ατυχήματα. Λοιπόν, να είστε έτοιμοι για αυτό.

10. Βάλτε το όνομά σας σε αυτό

Είτε μπορείτε να μεταφέρετε την κιθάρα σας στην καμπίνα είτε ως αποσκευή, είναι σημαντικό να βάλετε ένα όνομα σε αυτήν.

Θα υπάρξει πρόβλημα εάν κάποιος άλλος φέρει επίσης μια κιθάρα με την ίδια θήκη με τη δική σας.

11. Ελέγξτε το Gear Upon Landing

Αυτό πρέπει να κάνετε εάν η κιθάρα σας καταλήξει να ταξιδεύει στο χώρο αποσκευών.

Να είστε από τους πρώτους που θα πάτε στον χώρο αποσκευών και πάρε την κιθάρα σου.

έλεγχος αποσκευών στο αεροδρόμιο

Μην το απομακρύνετε, αλλά ελέγξτε αν το όργανό σας είναι ακόμα μονοκόμματο. Αν είναι, καλό.

Αλλά, αν δεν είναι, τουλάχιστον, μπορείτε εύκολα να αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα στην αεροπορική εταιρεία πριν αναχωρήσετε για τον προορισμό σας.

12. Να είστε ευγενικοί, ΠΑΝΤΑ

Τίποτα δεν ξεπερνά το χαμόγελο και τη συγκροτημένη προσωπικότητα όταν ικετεύεις την κιθάρα σου στην καμπίνα. Μην τσακώνεστε και μην είστε αλαζόνες.

Εξάλλου, χρειάζεστε την εξυπηρέτησή τους και πρέπει να συμμορφώνεστε με τις πολιτικές τους.

Αλλά, μερικές φορές, μια καλή συζήτηση θα σας βοηθήσει πάντα να βρείτε μια διέξοδο από κάθε δυσάρεστη κατάσταση.

συμπέρασμα

Έχετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε, οπότε, ήρθε η ώρα να κάνετε πράξη αυτά που μαθαίνετε. Είστε πλέον έτοιμοι να ταξιδέψετε με την πολύτιμη κιθάρα σας!

Ωστόσο, το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει πάντα να κάνετε είναι να είστε έτοιμοι για το «χειρότερο».

περιοδεύων κιθαρίστας

Όχι ότι το περιμένεις, αλλά ετοιμάσου για οποιαδήποτε κατάσταση έρθει στο δρόμο σου.

Είναι πάντα ένα πλεονέκτημα να προγραμματίζετε εκ των προτέρων και να προετοιμαστείτε για ένα ομαλό ταξίδι με την αγάπη (κιθάρα) της ζωής σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar