Πώς να επιλέξετε το τέλειο χρώμα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά

3
Πώς να επιλέξετε το τέλειο χρώμα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά

6 καλύτερες συμβουλές και κόλπα για να επιλέξετε χρώματα βαφής για το σπίτι σας και να το κάνετε τέλειο κάθε φορά χωρίς να δουλέψετε.

Αυτή η ανάρτηση ήρθε πολύ καιρό. Κυριολεκτικά κάθε μέρα, έχω πολλές ερωτήσεις χρώματος χρώματος στα εισερχόμενά μου.

Και ενώ προσπαθώ να απαντήσω σε όλα αυτά και αληθινά αγάπη Βοηθώντας κάθε ευκαιρία που έχω, η απάντησή μου είναι συνήθως η ίδια, «Μόνο εσύ μπορείς πραγματικά να αποφασίσεις το καλύτερο χρώμα βαφής για το σπίτι σου. Γιατί η επιλογή του τέλειου μέσω μιας οθόνης υπολογιστή είναι σχεδόν αδύνατη».

Ένα από αυτά δίνουν σε έναν άνθρωπο ένα ψάρι, διδάσκουν έναν άνθρωπο να ψαρεύει κάπως πράγματα…

Έτσι, ενώ βρισκόμαστε στη διαδικασία επιλογής των ιδανικών χρωμάτων βαφής για το γραφείο στο σπίτι (που ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα), αυτή είναι η όλη διαδικασία που χρησιμοποιώ για κάθε ανακαίνιση δωματίου.

Πώς να επιλέξετε το τέλειο χρώμα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά | 6 καλύτερες συμβουλές και κόλπα για να επιλέξετε χρώματα βαφής για το σπίτι σας και να το κάνετε τέλειο κάθε φορά χωρίς να δουλέψετε.

6 Συμβουλές για να επιλέξετε χρώματα βαφής για το σπίτι σας

1. Αποφασίστε τι είδους διάθεση θέλετε να έχει το δωμάτιό σας.

Υπάρχει κάτι όπως η ψυχολογία του χρώματος, και μάλλον το γνωρίζετε ήδη. (Αν δεν με πιστεύετε, σκεφτείτε το δικό σας συσχέτιση χρωμάτων με μάρκες στο μάρκετινγκ.) Το κόκκινο είναι ενεργητικό, το λευκό είναι καθαρό και αγνό, το μπλε είναι γαλήνιο, κ.λπ.

Πριν βουτήξετε σε δείγματα χρωμάτων, αποφασίστε πρώτα πώς θέλετε να αισθάνεστε όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Θέλετε η κρεβατοκάμαρά σας να νιώθει δραματική και εκλεπτυσμένη; Βάψτα μαύρα.

Πώς να επιλέξετε τέλεια χρώματα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά | Μαύρο υπνοδωμάτιο Kilz Rebel

Θέλετε η κουζίνα σας να είναι ζωντανή και φρέσκια; Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να βάψετε τα ντουλάπια σας με πράσινο χρώμα.

Πώς να επιλέξετε τέλεια χρώματα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά | Ντουλάπια κουζίνας Sherwin Williams Billiard Green δίχρωμα

Θέλετε το σπίτι σας να είναι απλό, καθαρό και μινιμαλιστικό; Γίνε λευκό.

Πώς να επιλέξετε τέλεια χρώματα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά | Magnolia True White και Benjamin Moore Coventry Grey

Μόλις το καταφέρετε, μπορείτε να ξεκινήσετε το επόμενο βήμα…

2. Βρείτε το Paint Color Inspirations.

Το Pinterest, η Google και το Instagram έχουν κάνει την αναζήτηση έμπνευσης για χρώματα βαφής πολύ πιο εύκολη, αλλά μην βασίζεστε σε εικόνες που βρίσκετε στο Διαδίκτυο ή σε περιοδικά ως το μοναδικό σας εργαλείο για να επιλέξετε τι χρώμα θα παραλάβετε από το κατάστημα υλικού.

Πώς να επιλέξετε τέλεια χρώματα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά | Pinterest καρφίτσες γραφείου στο σπίτι

Οι οθόνες των κινητών τηλεφώνων και οι οθόνες φορητών υπολογιστών παραμορφώνουν τα χρώματα και καθιστούν σχεδόν αδύνατο να διακρίνει κανείς πώς μοιάζουν πραγματικά τα χρώματα βαφής. Για να μην αναφέρουμε, δεν δημιουργούνται όλα τα δωμάτια και ο φωτισμός εξίσου.

Πάρτε μια γενική ιδέα για ορισμένα χρώματα βαφής που μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε από φωτογραφίες στο διαδίκτυο και κάντε μια λίστα με τα αγαπημένα σας ή μια «οικογένεια» χρωμάτων που θέλετε να δοκιμάσετε.

3. Τραβήξτε ένα χρώμα από υφάσματα, έργα τέχνης ή ταπετσαρίες.

Όταν σχεδιάζετε ένα δωμάτιο, σχεδιάστε με ένα έργο τέχνης, ταπετσαρία, χαλί ή άλλο ύφασμα ως σημείο εκκίνησης. Είναι πιο εύκολο να ταιριάξετε ένα χρώμα βαφής με ύφασμα ή τέχνη παρά το αντίστροφο.

Πώς να επιλέξετε τέλεια χρώματα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά | Behr My Sweet Heart Pale Pink Bedroom & Wallpaper Focal Wall

Πάρτε το έργο τέχνης, το δείγμα ταπετσαρίας ή το δείγμα υφασμάτων σας στο χρωματοπωλείο, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε λωρίδες βαφής για βάση γύρω από αυτό. ο Εφαρμογή Sherwin Williams ColorSnap Match μπορεί να σας φανεί χρήσιμο για την αντιστοίχιση βαφής με αντικείμενα, αν δεν θέλετε να πάρετε κάτι στο κατάστημα.

Πώς να επιλέξετε τέλεια χρώματα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά | Τραπεζαρία Benjamin Moore Kendall Charcoal Grey

Εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε έναν τοίχο με έμφαση, επιλέξτε ένα τολμηρό χρώμα βαφής στην εκτύπωση. Εάν επιλέγετε βαφή για μεγάλο χώρο, εστιάστε στα λεπτά χρώματα στο ύφασμα.

4. Προσδιορίστε τους υποτόνους χρώματος της βαφής.

Είναι εύκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να δουν έναν «μαζικό» χρωματικό τόνο – το κύριο χρώμα που βλέπετε όταν κοιτάζετε για πρώτη φορά ένα τσιπ βαφής.

Αλλά ο τόνος ενός χρώματος μπορεί να είναι δύσκολος. Και αν δεν προσέξεις, αυτό το δροσερό γκρι που ήλπιζες να βάψεις το σαλόνι σου καταλήγει να μοιάζει με το φωτεινό μπλε παιδικό σταθμό ενός αγοριού.

Πώς να επιλέξετε τέλεια χρώματα για το σπίτι σας κάθε φορά

Οι υποτόνοι μπορεί να ποικίλλουν από πράσινο, κίτρινο, μπεζ, μπλε και ροζ.

Δείτε πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε τους υποτόνους του χρώματος:

 • Αρχικά, προσπαθήστε να προσδιορίσετε εάν ένα χρώμα είναι ζεστό ή ψυχρό. (Τα ζεστά χρώματα βαφής θα έχουν ροζ, μπεζ ή κίτρινο υποτόνο. Τα ψυχρά χρώματα βαφής θα έχουν πράσινο, μπλε ή μοβ τόνο.)

Πώς να επιλέξετε τέλεια χρώματα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά | Πώς να αναγνωρίσετε τους υποτόνους του χρώματος

 • Βάλτε ένα τσιπ χρώματος σε ένα κομμάτι λευκό χαρτί εκτυπωτή. Θα μπορείτε να δείτε καλύτερα τον υποτόνο σε σχέση με το έντονο, αληθινό λευκό του χαρτιού.

Με την πρώτη ματιά, αυτά τα πιο ανοιχτά χρώματα σε αυτό το τσιπ βαφής φαίνονται λευκά. Αλλά μόλις το έβαλα σε ένα κομμάτι λευκό χαρτί υπολογιστή, μπορούσα να δω έναν πράσινο υποτόνο.

Πώς να επιλέξετε τέλεια χρώματα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά | Πώς να αναγνωρίσετε τους υποτόνους του χρώματος

Το πιο ανοιχτό χρώμα αυτού του τσιπ χρώματος φαίνεται λευκό με γυμνό μάτι, αλλά μόλις το έβαλα στο λευκό χαρτί, μπορούσα να δω κρεμώδεις κίτρινους υποτόνους.

Πώς να επιλέξετε τέλεια χρώματα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά | Πώς να αναγνωρίσετε τους υποτόνους του χρώματος

 • Κοιτάξτε τα πιο σκούρα χρώματα σε μια λωρίδα τσιπ ντεγκραντέ. Συνήθως είναι πιο εύκολο να δεις τον τόνο στην πιο σκούρα απόχρωση στη λωρίδα.

Πώς να επιλέξετε τέλεια χρώματα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά | Πώς να αναγνωρίσετε τους υποτόνους του χρώματος

5. Βουρτσίστε δείγματα βαφής σε λευκό χαρτόνι ή πίνακα αφίσας.

Ό,τι κι αν κάνετε, μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Ορκίζομαι ότι αποδίδει. Χρησιμοποιήστε καθαρά πινέλα για να βάψετε δείγματα χρώματος σε λευκό αφρώδες χαρτόνι και κολλήστε τα σε διαφορετικούς τοίχους γύρω από το δωμάτιο που σκοπεύετε να βάψετε.

Πώς να επιλέξετε τέλεια χρώματα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά | Λευκά χρώματα βαφής | Benjamin Moore Swiss Coffee | Διακοσμητής Λευκό | Λευκός Ερωδιός | Σούπερ Λευκό | Απλά Λευκό | Λευκό Περιστέρι | Chantilly Lace | Καθαρό Λευκό

Αφήστε τις σανίδες επάνω για μια ή δύο μέρες και δείτε τις με διαφορετικό φωτισμό σε διάφορες ώρες της ημέρας. Τα χρώματα θα φαίνονται διαφορετικά ανάλογα με το φυσικό φως του δωματίου το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ και τις ζοφερές μέρες και τις ηλιόλουστες μέρες.

Όταν αποφασίζετε, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες στο δωμάτιο που θα χρησιμοποιήσετε στον τελικό σχεδιασμό του δωματίου.

Διαφορετικοί λαμπτήρες μπορούν να παράγουν διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές:

 • Οι λαμπτήρες ημέρας θα κάνουν τα χρώματα να φαίνονται μπλε.
 • Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως θα κάνουν τα χρώματα να φαίνονται κίτρινα.
 • Το φυσικό φως από τα παράθυρα θα αντανακλά τα πιο αληθινά χρώματα.

Με βάση τα δείγματά μου στον φωτισμό μου, θα μπορούσα να δοκιμάσω τα λευκά Benjamin Moore που σκεφτόμουν για την αναμόρφωση του γραφείου:

 • Swiss Coffee – Πιο σκούρο λευκό με κίτρινο τόνο
 • White Dove – Ένα ελαφρώς πιο φωτεινό λευκό με κίτρινο τόνο
 • Simply White – Ένα φωτεινό λευκό με ουδέτερο τόνο
 • Λευκός Ερωδιός – Ένα λαμπερό λευκό με ουδέτερο τόνο
 • Decorator’s White – Ένα φωτεινό λευκό με ελαφρώς μπλε τόνο
 • Chantilly Lace – Ένα λαμπερό λευκό με ουδέτερο τόνο
 • Pure White – Ένα λαμπερό λευκό με ουδέτερο τόνο
 • Super White – Το πιο λαμπερό, πιο αληθινό λευκό

(Παρεμπιπτόντως, έπιασες το κόλπο μου για τη διάταξη των επίπλων Ιστορίες Instagram για το σχεδιασμό διαρρύθμισης επίπλων. 😉)

Δίνοντας στον εαυτό σας αυτόν τον χρόνο, μπορείτε να δείτε πώς συμπεριφέρονται τα χρώματα σε διαφορετικό φως, ώστε να μπορείτε να αποκλείσετε αυτά που δεν προτιμάτε.

6. Μερικές ακόμη συμβουλές για το χρώμα που πρέπει να λάβετε υπόψη

 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα χρώματα σε ένα δωμάτιο, αλλά προσπαθήστε να το διατηρήσετε σε τρία χρώματα το πολύ. Αν θέλετε να έχετε έντονα χρώματα, κρατήστε το στα δύο και κάντε το τρίτο χρώμα ουδέτερο για να μην αισθάνεται το δωμάτιο υπερβολικό.
 • Επιλέξτε πρώτα το πιο τολμηρό σας χρώμα κατά την επιλογή βαφής. Οι ουδέτεροι είναι πιο επιεικείς.
 • Αν θέλετε χρώμα αλλά φοβάστε να είστε πολύ τολμηροί, επιλέξτε είτε πράσινο είτε μπλε. Αυτά τα δύο χρώματα είναι τα πιο άφθονα στη φύση και αισθάνονται λιγότερο συντριπτικά σε μεγάλες δόσεις. Σκεφτείτε πώς ταιριάζει ένα μπλε τζιν παντελόνι με σχεδόν οτιδήποτε. Το ίδιο συμβαίνει και με το μπλε χρώμα.
 • Σε περίπτωση αμφιβολίας, επιλέξτε 2-3 χρώματα στην ίδια λωρίδα τσιπ βαφής ή στην ίδια συλλογή χρωμάτων. Έχουν ήδη διαμορφωθεί για να πάνε μαζί και θα έχουν παρόμοιους τόνους. Οι επωνυμίες χρωμάτων συχνά συνεργάζονται με σχεδιαστές και καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν συλλογές χρωμάτων, επομένως βασιστείτε σε αυτές για να βγάλετε τις εικασίες.

Το πιο σημαντικό όμως, μην φοβάστε! Η βαφή δεν είναι μόνιμη και μπορεί πάντα να αλλάξει αν αποφασίσετε ότι δεν σας αρέσει.

Όλα φαίνονται σαν μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά θα προτιμούσα να περάσω μια ή δύο μέρες συζητώντας για ένα χρώμα βαφής παρά να μετανιώνω για ένα χρώμα βαφής για χρόνια μετά (ή να χρειαστεί να βάψω ξανά ένα ολόκληρο δωμάτιο λόγω ενός χρωματικού λάθους).

Βοηθάει αυτό; Μπορεί?

Έχετε χρησιμοποιήσει κάποια από αυτές τις μεθόδους στο παρελθόν; Ή συνήθως το φτερώνετε;

Έχω μάθει το μάθημά μου με τον δύσκολο τρόπο πάρα πολλές φορές στο παρελθόν.

Αν έχετε απορίες για το χρώμα της βαφής, χτυπήστε με! Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα στα σχόλια.

Υ.Γ. Αν θέλετε να δείτε όλα τα χρώματα βαφής του σπιτιού μας, εδώ είναι ο χρωματικός συνδυασμός βαφής ολόκληρου του σπιτιού μας.

PPS Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε αυτήν την ανάρτηση για αργότερα, μπορείτε να την καρφιτσώσετε εδώ:

Πώς να επιλέξετε το τέλειο χρώμα βαφής για το σπίτι σας κάθε φορά | 6 καλύτερες συμβουλές και κόλπα για να επιλέξετε χρώματα βαφής για το σπίτι σας και να το κάνετε τέλειο κάθε φορά χωρίς να δουλέψετε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar