Πώς να γεμίσετε τη μηλόπιτα βήμα προς βήμα

3
Πώς να γεμίσετε τη μηλόπιτα βήμα προς βήμα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το φθινόπωρο είναι όλες οι νόστιμες πίτες που μπορείτε να φάτε. Και ενώ η αγορά μιας προκατασκευασμένης κρούστας πίτας ή ακόμα και μιας ολόκληρης πίτας είναι πιο εύκολη, τίποτα δεν ξεπερνά μια σπιτική πίτα.

κονσερβοποιώντας μηλόπιτα πλήρωση κολάζ

Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επεξεργαστείτε και να διατηρήσετε τα μήλα σας.

Φτιάχνω έναν τόνο κονσερβοποιημένης σάλτσας μήλου και παγώνω μήλα για ψήσιμο αργότερα μέσα στην εποχή. Αλλά και πάλι, δεν υπάρχει τίποτα σαν μια φρέσκια, σπιτική μηλόπιτα.

Το να φτιάξετε τη δική σας γέμιση μηλόπιτας είναι πραγματικά πολύ εύκολο – και η κονσερβοποίηση σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε φρέσκια γέμιση μηλόπιτας όποτε θέλετε!

Επιπλέον, είναι πολύ λιγότερο απαιτητικό όταν έρχεται η ώρα να ψήσετε την πίτα σας. Απλώς γεμίστε την κρούστα με μερικά βάζα γέμιση μηλόπιτας, βάλτε τη στο φούρνο και είστε έτοιμοι.

Για να μην αναφέρουμε, η γέμιση μηλόπιτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πράγματα εκτός από πίτες – πράγματα όπως τσαγκάρης μήλου, τραγανή, ακόμη και ως επικάλυψη γιαουρτιού ή παγωτού.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να φτιάχνετε και να κονσερβοποιείτε τη δική σας γέμιση για μηλόπιτα;

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να το κάνετε.

Τι είδους μήλα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τη σπιτική γέμιση μηλόπιτας;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μήλου θέλετε για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση μηλόπιτας σε κονσέρβα.

Απλώς έχετε κατά νου ότι θα θέλετε να επιλέξετε ένα μήλο που δεν διασπάται ούτε έναν τόνο κατά το μαγείρεμα.

Ένα μήλο με σάλτσα μήλου δεν θα είναι πάντα τόσο καλό για πίτα, αλλά είχα καλά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μήλα McIntosh από έναν τοπικό οπωρώνα φέτος.

Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται στο Honeycrisp, ενώ σε άλλους αρέσει το Red Delicious… ειλικρινά, εξαρτάται από εσάς. Απλώς θυμηθείτε ότι μερικά θα είναι πιο γλυκά από άλλα και άλλα θα είναι πιο τάρτα (και μερικά θα χαλάσουν λίγο περισσότερο κατά το μαγείρεμα).

Να είστε βέβαιοι ότι κάθε είδος μήλου είναι ασφαλές στη χρήση – όλα έχουν να κάνουν με την τελική γεύση και τη συνοχή που ελπίζετε να επιτύχετε στη γέμιση της μηλόπιτας σε κονσέρβα.

Είναι ασφαλές η γέμιση για μπανιέρα με μηλόπιτα;

Η κονσερβοποίηση σε υδατόλουτρο είναι μια διαδικασία διατήρησης των τροφίμων σε βάζα βυθίζοντας τα σε βραστό νερό.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συνήθως για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ όπως φρούτα, τουρσιά, μαρμελάδες και σάλτσες με βάση την ντομάτα.

Τα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ όπως τα λαχανικά, το κρέας και τα θαλασσινά πρέπει να κονσερβοποιούνται υπό πίεση για να είναι ασφαλή.

Τι σχέση έχει λοιπόν αυτό με τη γέμιση μηλόπιτας; Οι περισσότερες γεμίσεις μηλόπιτας που παρασκευάζονται στο εμπόριο παρασκευάζονται με συνδυασμό μήλων, ζάχαρης, αμύλου καλαμποκιού, κανέλας και χυμού λεμονιού.

Λόγω της οξύτητας του χυμού λεμονιού, η κονσερβοποίηση με υδατόλουτρο είναι ασφαλής για αυτόν τον τύπο γέμισης, ακόμη και όταν το κάνετε στο σπίτι.

Δεν συνιστώ την επεξεργασία του σε δοχείο πίεσης. Γιατί;

Για αρχή, το Εθνικό Κέντρο Συντήρησης Τροφίμων στο Σπίτι δεν έχει εγκεκριμένη συνταγή για αυτό.

Θα μπορούσατε πάντα να το φτερουγίζετε και να επεξεργάζεστε τη γέμιση της μηλόπιτας για την ίδια πίεση και χρόνο που θα κάνατε με άλλους τύπους προϊόντων μήλου, όπως η σάλτσα μήλου (που έχουν συνιστώμενες οδηγίες σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Διατήρησης Τροφίμων στο Σπίτι).

Ωστόσο, εξακολουθεί να μην είναι καλή ιδέα.

Ορισμένοι κατασκευαστές κονσερβών πίεσης συνιστούν να μην επεξεργάζονται ακόμη και σάλτσα μήλου στις κονσέρβες τους (παρόλο που υπάρχει εγκεκριμένη συνταγή), επειδή η υψηλή θερμότητα και η πίεση κάνουν τα μήλα να αφρίζουν και να σχηματίζουν φυσαλίδες.

Συχνά, χύνονται πάνω από τα βάζα και μπορεί να προκαλέσουν φράξιμο του σωλήνα εξαερισμού στο κονσερβοποιό σας – οδηγώντας σε ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να ποτίσετε ένα μπάνιο με γέμιση μηλόπιτας και ειλικρινά, είναι πιο εύκολο. Απλά ακολουθήστε αυτή τη διαδρομή!

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν κονσερβοποιείτε τη δική σας γέμιση μηλόπιτας στο σπίτι.

Πρώτα απ ‚όλα, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα, ώριμα μήλα. Τα υπερώριμα μήλα είναι πιο πιθανό να γίνουν χυλώδη κατά τη διαδικασία της κονσερβοποίησης.

Δεύτερον, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ χέρι με τη ζάχαρη. Η πολλή ζάχαρη μπορεί να εμποδίσει τη σωστή πήξη της γέμισης.

Και τέλος, μην ξεχνάτε τον χυμό λεμονιού! Χωρίς αυτό, η γέμισή σας μπορεί να μην είναι αρκετά όξινη για να ποτίζετε με ασφάλεια το δοχείο του μπάνιου.

Πόσο διαρκεί η γέμιση της μηλόπιτας σε κονσέρβα στο σπίτι;

Η γέμιση μηλόπιτας με κονσέρβα στο σπίτι μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια αν γίνει σωστά. Το υψηλό επίπεδο οξύτητας των μήλων βοηθά στη διατήρηση της γέμισης και στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο φρέσκα, άψογα φρούτα, καθώς και αποστειρωμένα βάζα και καπάκια κονσερβοποίησης. Εάν κάποιος από αυτούς τους παράγοντες δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, η γέμιση μπορεί να χαλάσει γρήγορα.

Η γέμιση μηλόπιτας σε κονσέρβα μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός ενός έτους για την καλύτερη ποιότητα. Μόλις ανοιχτεί, η γέμιση πρέπει να μπει στο ψυγείο και να χρησιμοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες.

Πρέπει να μαγειρευτεί η γέμιση μηλόπιτας σε κονσέρβα;

Ενώ πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι η γέμιση κονσερβοποιημένης μηλόπιτας πρέπει να μαγειρευτεί πριν χρησιμοποιηθεί, αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Η γέμιση μηλόπιτας σε κονσέρβα είναι ήδη μαγειρεμένη και αποστειρωμένη, επομένως δεν χρειάζεται να τη ζεστάνετε πριν τη χρησιμοποιήσετε σε συνταγή.

Στην πραγματικότητα, η θέρμανση της γέμισης μηλόπιτας σε κονσέρβα μπορεί πραγματικά να υποβαθμίσει την ποιότητα των φρούτων.

Η υψηλή θερμοκρασία θα κάνει τα μήλα να σπάσουν, απελευθερώνοντας τους χυμούς τους και κάνοντας τη γέμιση νερουλή. Απλά ρίξτε το λοιπόν κατευθείαν στην κρούστα της πίτας σας και είστε έτοιμοι!

Μπορείτε να γεμίσετε πίτα χωρίς καθαρό ζελέ;

Ναι, και μάλιστα, αυτή η συνταγή δεν το χρησιμοποιεί. Η συνταγή του Εθνικού Κέντρου για τη Συντήρηση Τροφίμων στο Σπίτι περιλαμβάνει το Clear Jel, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατί είναι δύσκολο να το βρω στα ράφια των καταστημάτων όπου μένω.

Το καλαμποκάλευρο είναι εξίσου ασφαλές με το Clear Jel. Ο μόνος λόγος για τον οποίο το Clear Jel χρησιμοποιείται συχνά σε γεμίσεις πίτας που είναι σε κονσέρβα είναι ότι δεν γίνεται λεπτόρρευστο μετά την κονσερβοποίηση (όπως κάνουν μερικές φορές το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, η σκόνη βελόνων, άλλα κοινά πυκνωτικά).

Δεν είχα πάρα πολλά προβλήματα με τη συνταγή μου για το άμυλο καλαμποκιού να αραιώνει όταν ψήνω τις πίτες μου – απλώς βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τους σωστούς χρόνους επεξεργασίας και αφήστε το μείγμα να γίνει ωραίο και πηχτό πριν φορτώσετε τα βάζα σας.

Επίσης, χρησιμοποιήστε τα βάζα σας σχετικά σύντομα μετά την κονσερβοποίηση – μην περιμένετε ένα χρόνο ή περισσότερο για να τα χρησιμοποιήσετε. Τα παχυντικά θα σπάσουν με την πάροδο του χρόνου, και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο συνιστάται το Clear Jel.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας – αν μπορείτε να αποκτήσετε το Clear Jel, χρησιμοποιήστε το. Αν όχι, υπάρχουν εναλλακτικές. Απλώς βεβαιωθείτε ότι εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε μια εγκεκριμένη συνταγή.

Όσον αφορά τις άλλες υποκαταστάσεις, προσπαθήστε να αποφύγετε να ανταλλάξετε διαφορετικά γλυκαντικά (για παράδειγμα, μην χρησιμοποιείτε μέλι ή μελάσα αντί της λευκής ζάχαρης).

Με κάθε ειλικρίνεια, πιθανότατα θα ήσασταν εντάξει – αλλά η συνταγή δεν έχει δοκιμαστεί και εγκριθεί, επομένως μπορεί να θέλετε να αποφύγετε. Ωστόσο, τα μπαχαρικά δεν θα πρέπει να έχουν αντίκτυπο στην ασφάλεια της γέμισης της κονσέρβας μηλόπιτας.

ζεμάτισμα μήλων

Χρειάζεται να ζεματίσετε τα μήλα;

Η κριτική επιτροπή είναι κάπως έξω για αυτό, αλλά οι περισσότερες συνταγές απαιτούν να ζεματίσετε τα μήλα σας πριν τα φορτώσετε στα βάζα.

Γιατί; Είναι απλό.

Παρόλο που θα «μαγειρεύετε» τα μήλα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κονσερβοποίησης και μετά πάλι μόλις ψήσετε την πίτα, το ζεμάτισμα θα προθερμάνει τα μήλα και θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του αέρα.

Αυτό θα απαλλαγεί από πολύ επιπλέον χώρο στα βάζα κονσερβοποιίας σας, ώστε τα βάζα να γεμίσουν όμορφα και με τη χωρητικότητά τους.

Πώς να γεμίσετε τη μηλόπιτα βήμα προς βήμα

Τώρα που ξέρετε περισσότερα από τα βασικά για την παρασκευή και την κονσερβοποίηση της γέμισης μηλόπιτας, ας ξεκινήσουμε!

Γέμιση μηλόπιτας σε κονσέρβα

  • 4 ½ φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού
  • 6 λίβρες μήλα
  • 3 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ άλας
  • 10 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουτ κανέλα
  • ½ κουτ αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ κουτ αλεσμένα γαρίφαλα
  • ½ κουτ αλεσμένο μπαχάρι
  • Ξεκινήστε πλένοντας, ξεφλουδίζοντας και ξεφλουδίζοντας τα μήλα σας. Θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να το κάνω απλά ξεφλουδίζοντας και μετά κόβοντας σε κομμάτια τα μήλα. Κόψτε τα σε αρκετά μεγάλες φέτες – αν τα κόψετε πολύ λεπτά, θα γίνουν μαλακά κατά την επεξεργασία.

  • Αφού επεξεργαστείτε τα μήλα σας, βγάλτε μια κατσαρόλα και συνδυάστε τα μπαχαρικά, το άμυλο καλαμποκιού και τη ζάχαρη.Προσθέστε το νερό και το αλάτι και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά.Το αφήνετε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει παχύρρευστο (σαν καραμέλα).Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα τροφίμων για να αποφύγετε το μαύρισμα αν θέλετε, αλλά αυτό είναι προαιρετικό.
  • Τοποθετήστε τα μήλα σας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ζεστό νερό. Βράζουμε για ένα λεπτό. Στραγγίζουμε, αλλά κρατάμε ζεστά τα μήλα.

  • Ενώ ετοιμάζετε τα μήλα και το σιρόπι, μπορείτε επίσης να αποστειρώσετε τα βάζα και τα δαχτυλίδια σας (προτιμώ να το κάνετε στο πλυντήριο πιάτων).

  • Τοποθετήστε τα κομμένα μήλα σε καυτά βάζα, αφήνοντας περίπου μισή ίντσα ελεύθερου χώρου. Ρίξτε ζεστό σιρόπι από πάνω, αφήνοντας πάλι μισή ίντσα ελεύθερου χώρου και αφαιρέστε τις φυσαλίδες αέρα με ένα πλαστικό εργαλείο.

  • Βάλτε καπάκια στα βάζα και γεμίστε το κονσέρβα. Τα τέταρτα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία για 20 λεπτά. Οι μπίντες μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία για 15 λεπτά.

Τελικές σκέψεις

Η κονσερβοποίηση της δικής σας γέμισης μηλόπιτας είναι εύκολη και ωφέλιμη. Η διαδικασία μπορεί να φαίνεται τρομακτική στην αρχή, αλλά με τον βήμα προς βήμα οδηγό μας, μπορείτε να ξεκινήσετε την κονσερβοποίηση σήμερα.

Ακολουθήστε τη συνταγή κατά γράμμα για τα καλύτερα αποτελέσματα και απολαύστε σπιτική γέμιση μηλόπιτας σε κονσέρβα όλο το χειμώνα.

γέμιση μηλόπιτας σε κονσέρβα pinterest
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar