Εισαγωγή στον καφέ και τις ποικιλίες του • New Life On A Homestead

0
Εισαγωγή στον καφέ και τις ποικιλίες του • New Life On A Homestead

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σήμερα για όσους πίνουν καφέ. Η δημοτικότητα των ροφημάτων καφέ, όπως ο καπουτσίνος, ο λάτε, ο εσπρέσο και ο Americanos προσφέρουν ποικιλία που ο αμερικανικός καφές δεν είχε διαθέσιμη πριν από 40 χρόνια.

Η (σύντομη) ιστορία του καφέ

Ο θρύλος του καφέ είναι ότι ένας Αιθίοπας κτηνοτρόφος παρατήρησε τις κατσίκες του να χοροπηδούν και να χορεύουν δυναμικά αφού έφαγε μερικά έντονα κόκκινα μούρα από έναν θάμνο. Ο αγρότης δοκίμασε μερικά από τα μούρα και διαπίστωσε ότι είχε περισσότερη ενέργεια. Τα έντονα κόκκινα μούρα ήταν μούρα καφέ.

Η σύγχρονη οικονομική σημασία του καφέ

Παίζει ο καφές σημαντικό ρόλο στην οικονομία των ΗΠΑ. Το 2015 έγινε η πρώτη μελέτη αυτού του είδους σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο της βιομηχανίας του καφέ. Το 2015:

 • 68,5 δισεκατομμύρια δολάρια παρήχθησαν από τη βιομηχανία του καφέ
 • 1.694.710 $ Αμερικανοί απασχολήθηκαν στη βιομηχανία του καφέ
 • Το 76% των Αμερικανών έπινε καφέ
 • Οι Αμερικανοί ξόδεψαν 74,2 δισεκατομμύρια δολάρια για καφέ
 • 6 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν σε ζυθοποιίες καφέ, κρέμα, ζάχαρη και χάρτινα ποτήρια.
 • 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους δημιουργήθηκαν από τη βιομηχανία του καφέ
 • Το 1,6% του ΑΕΠ ή 225,2 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν η συνολική οικονομική παραγωγή της βιομηχανίας καφέ
κόκκοι καφέ

Τα μούρα του καφέ είναι ένας ξινός καρπός που περιβάλλει έναν σπόρο. Οι σπόροι ονομάζονται κόκκοι καφέ. Οι κόκκοι καφέ αλέθονταν και αναμειγνύονταν με λίπος για να παραχθεί μια πολύ αποτελεσματική μορφή φορητής ενέργειας, αν και η γεύση πρέπει να ήταν τουλάχιστον αξέχαστη.

Ακατέργαστοι πράσινοι κόκκοι καφέ και πικρός καφές κεράσι, τυλιγμένοι σε ταγγισμένο ζωικό λίπος που αναπτύσσεται γρήγορα. Ο συνδυασμός καφεΐνης και λίπους, που είναι μια άφθονη πηγή ενέργειας, θα είχε λειτουργήσει.

Μπορούμε να υποθέσουμε τι συνέβη στη συνέχεια. Ίσως κάποιος έριξε μερικά από τα φασόλια σε μια φωτιά. Μύρισαν το νόστιμο άρωμα του πρώτου καβουρδισμένου καφέ, και τους έβγαλαν από τη φωτιά. Το επόμενο βήμα ήταν το τρίψιμο των καβουρδισμένων φασολιών και η βύθισή τους σε ζεστό νερό. Έτσι γεννήθηκε το ποτό που γνωρίζουμε τόσο καλά.

Οι παρατηρήσεις μου για τον καφέ

Άρχισα να πίνω καφέ τη δεκαετία του ’80. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, αν θέλατε να αγοράσετε ένα φλιτζάνι καφέ, τον είχατε σε ένα εστιατόριο μετά το δείπνο ή σε ένα δείπνο. Όπως θυμάμαι, έκανε ζέστη. Και ανοιχτό καφέ. Ήταν δεδομένο ότι προστέθηκε γενναία ποσότητα γάλακτος και ζάχαρης. Κάποιοι το έπιναν μαύρο.

Ήταν το πρωινό σου φάρμακο, για να σε εκτοξεύσει στη μέρα. Δεν το χάρηκες. Ήταν συνήθως πικρό και ξινό, ή είχε γεύση στάχτης, και έκανες μορφασμούς όταν το έπινες. Το Ugh ή το Arrg ήταν τυπικοί θόρυβοι που συνόδευαν τον καφέ. Θεωρήθηκε σημάδι ανδρισμού και σθένους να πίνεις τον χειρότερο καφέ.

Ο κόσμος καυχιόταν για το πόσο κακός ήταν ο καφές σε ένα δεδομένο δείπνο ή πόσο απαίσιος ήταν ο καφές τους. Το οξύ της μπαταρίας, η λάσπη, το νερό της τάφρου ή ο χυλός ήταν όπως συνήθως περιγράφονταν. Αν ήσασταν έφηβος σε ταξίδι για κυνήγι ή ψάρεμα, ή στη δουλειά, ήταν μια αντρική ιεροτελεστία να πίνετε καφέ με τους άντρες όταν ήσασταν 15 ή 16 ετών.

Stewart’s Ice cream store άρχισαν να πηγαίνουν τα πράγματα πιο μακριά με το πρωτοποριακό επιχειρηματικό τους μοντέλο. Προσέφεραν παρασκευασμένα δοχεία με στάγδην καφέ καθισμένα σε ζεστούς καυστήρες. Το δοχείο για ντεκαφεϊνέ είχε ένα πορτοκαλί χείλος. Θα μπορούσατε να πάτε σε ένα Stewart και να πάρετε ένα χάρτινο ποτήρι (ή φελιζόλ, νομίζω ότι ήρθε αργότερα). Έριξες το δικό σου φλιτζάνι και πρόσθεσε μόνος σου την επιθυμητή ποσότητα κρέμας και ζάχαρης. Τέτοιοι ποιοτικοί έλεγχοι και επιλογές ήταν επαναστατικές εκείνη την εποχή.

Το καλύτερο μέρος ήταν το καπάκι. Υπήρχε ένα πλαστικό καπάκι για το κύπελλο. Θα δαγκώνατε μια γωνία του καπακιού και θα έσκιζες μια σχισμή και μετά θα την επανατοποθετούσες στο κύπελλο. Τώρα είχατε ένα μικρό άνοιγμα για να πιείτε τον καφέ σας, χωρίς να τον χώνετε παντού καθώς οδηγούσατε.

Σύντομα, ο Stewart έπιασε αυτό το κόλπο και άρχισε να προσφέρει καπάκια με διάτρηση. Πόσο θα ήθελα να είχα μόνο ένα από αυτά ως αναμνηστικό. Τώρα θα μπορούσατε να σκίσετε κατά μήκος της διάτρησης. Αυτό εξελίχθηκε στα πολύ πιο έξυπνα και πολύπλοκα καπάκια καφέ που γνωρίζουμε σήμερα, τα οποία μπορείτε να τραβήξετε με μια μικρή τρύπα ή μια γλωττίδα και να τα στερεώσετε στο καπάκι.

Καφές σήμερα

Σήμερα, έχουμε μια ποικιλία από σύνθετους καφέδες με διαφορετικά ονόματα, με τις πηγές των κόκκων και τις σύνθετες αποχρώσεις των γεύσεων. Υπάρχουν χαρμάνια, ενιαίας προέλευσης και γεύσεις. Ο καφές μιας προέλευσης είναι καφές από έναν τύπο κόκκου.

Τα μείγματα προέρχονται από πολλά φασόλια, και ο αρωματισμένος καφές έχει πρόσθετα αρώματα που συμπληρώνουν τη γεύση του καφέ. Μου αρέσει επίσης να αγοράζω διάφορα είδη φασολιών και να φτιάχνω τα δικά μου χαρμάνια.

Μερικά παραδείγματα είναι:

Χαρμάνια

 • γαλλική γλώσσα: γλυκό, καπνιστό άρωμα, γλυκάνισο, βανίλια και γεύση μαύρης σοκολάτας. Πολύ ομαλή και πολύ ωραία.
 • ιταλικός: άρωμα φρυγανιάς και μελιού, και γεύση κακάο και μελάσας. Επίσης πολύ καλό.
 • Κολομβιανή: γεύσεις λεμονιού, μαύρης ζάχαρης και σοκολάτας γάλακτος. Θεωρώ ότι η Κολομβιανή είναι λίγο πολύ όξινη για το γούστο μου, αλλά μπορεί να σας αρέσει. Πολλοί άνθρωποι το κάνουν.

Ενιαία προέλευση

 • Σουμάτρα: Το αγαπημένο μου για πολλά χρόνια. Είναι καπνιστή, γήινη και λεία. Τοσο καλα.
 • Βραζιλία Κίτρινο μπέρμπον: αυτό μπορεί να γίνει το νέο μου αγαπημένο. Η γεύση είναι σοκολάτα γάλακτος και βανίλια με λίγο κέδρο. Έχει χαμηλή οξύτητα και σχετικά γλυκιά γεύση.

Γεύσεις όπως

 • Βανίλια: γλυκιά ήπια γεύση και άρωμα βανίλιας. Όταν παρασκευάζετε αυτόν τον καφέ, έχετε μια μυρωδιά μπισκότου ζάχαρης που διαπερνά τον αέρα.
 • Black forest: διακριτικές γεύσεις μαύρης σοκολάτας και κερασιού, με γήινο και καπνιστό φόντο.
 • Σφενδάμι: γλυκό και καπνιστό. Μου αρέσει να συνδυάζω βανίλια και φασόλια σφενδάμου.
φτιάχνοντας καφέ

Οι καλύτερες μέθοδοι προετοιμασίας

έχω βρεί ένας γαλλικός Τύπος aka μια κατσαρόλα τύπου κάνει τον καλύτερο ζεστό καφέ. Άλλες μέθοδοι παρασκευής καφέ περιλαμβάνουν:

 • Διήθηση. Πιτσιλίζεται ζεστό νερό πάνω από τα κατακάθια του καφέ. Αυτό τείνει να παράγει έναν τραχύ καφέ, καθώς το νερό που εμποτίζεται με τον καφέ θα εκτοξευθεί πάνω από τα κατακάθια καθώς ο καφές κερδίζει.
 • Σταγόνα. Το ζεστό νερό τρέχει μέσα από τον καφέ μία φορά, κάτι που τείνει να κάνει ένα καλύτερο φλιτζάνι.
 • Έγχυμα με φακελάκι καφέ ή σουρωτήρι. Αυτή η μέθοδος είναι παρόμοια με την παρασκευή τσαγιού. Σημείωσα αυτή τη μέθοδο για την παρασκευή κρύου καφέ, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ζεστού καφέ.

Καφές στην άκρη ή μινιμαλιστική ζυθοποιία

• Σουρωτήρι καφέ aka faux French press. Χρησιμοποιήστε μανταλάκια, σφιγκτήρες χαρτιού, συνδετήρες ή ένα λαστιχάκι για να κρατήσετε μια χαρτοπετσέτα στη θέση της σε μια κούπα ή ένα φλιτζάνι. Τοποθετήστε τον καφέ στο χάρτινο φίλτρο, ρίξτε νερό και αφήστε τον να μουλιάσει.

Στιγμή. Πολλοί σοβαροί πότες καφέ θα περιφρονήσουν τον στιγμιαίο καφέ. Αλλά μου αρέσει ως άρωμα στο ψήσιμο ή για κάποιο ποτό καφέ. Βρήκα εσπρέσο σε σκόνη για να παράγω ένα καλό ρόφημα.

• Καφές καουμπόη γνωστός και ως βρασμένος καφές. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Ρίξτε καφέ. Σβήνουμε τη φωτιά. Αφήστε τους κατακάτους να καθίσουν και αδειάστε το ή στραγγίστε το. Αναμένετε μερικούς λόγους. Στην πραγματικότητα, περιμένετε πολλούς λόγους.

Συνοδευτικά για καφέ

Υπάρχουν φαγητά που απλά φτιάχτηκαν για να συνοδεύουν τον καφέ.

 • Μπάρες λεμονιού
 • Βασικές μπάρες ασβέστη
 • Σοκολατένιο κέικ
 • Τσεισκέικ
 • Ψωμάκια κανέλας
 • Σοκολάτα γάλακτος ή τετράγωνα μαύρης σοκολάτας
 • Πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες
 • Νουτέλα και βούτυρο σε μια μπαγκέτα
 • Μαρμελάδα βατόμουρο και βούτυρο σε μια κρούστα μπαγκέτα

Η Φαρμακολογία του καφέ

Οι κόκκοι καφέ περιέχουν το γνωστό φάρμακο καφεΐνη, γνωστό και ως 1, 3, 7, τρυμεθυλξανθίνη. Η καφεΐνη είναι ένα ήπιο διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Περίπου 100 mg, η μέση ποσότητα σε οκτώ ουγγιές καφέ θα σας δώσει περίπου τρεις έως έξι ώρες αυξημένης εγρήγορσης και ενέργειας. Εάν γυμνάζεστε ή κάνετε σκληρή σωματική εργασία, η καφεΐνη θα σας κάνει λίγο πιο δυνατό, αυξάνοντας τη δύναμη των μυϊκών σας συσπάσεων.

Είναι η καφεΐνη εθιστική;

Τεχνικά, η σύντομη απάντηση είναι ναι. Είναι φυσιολογικά εθιστικό σε ένα βαθμό και ψυχολογικά σε ελαφρύ βαθμό. Δεν διεγείρει τον επικλινή πυρήνα, το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου, αρκετά έντονα ώστε να προκαλέσει καταναγκαστική χρήση. Ο επικλινής πυρήνας είναι μέρος του συστήματος ανταμοιβής του εγκεφάλου, στο οποίο λειτουργεί η χημική ουσία του εγκεφάλου ντοπαμίνη.

Αυτό είναι που κάνει η ντοπαμίνη:

 • Αυτό ένιωθε καλά / μύριζε καλά / είχε καλή γεύση
 • Μην ξεχνάτε πόσο καλό ήταν
 • Πήγαινε να πάρεις περισσότερα

Τα τρία κύρια χαρακτηριστικά του εθισμού είναι η ανοχή, η απόσυρση και η καταναγκαστική χρήση παρά τις συνέπειες που αποδίδονται άμεσα στη χρήση της ουσίας. Η καφεΐνη είναι ο καφές θα παράγει ανοχή. Θα χρειαστείτε αυξανόμενες ποσότητες καφεΐνης για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχει επίσης ένα στερητικό σύνδρομο που σχετίζεται με την καφεΐνη. Περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Ο καφές ανταμείβει. Μυρίζει καλά και συνήθως σερβίρεται ζεστό, επομένως είναι ανακουφιστικό σε μια κρύα μέρα. Είναι ένα ενήλικο ποτό βαθιά ριζωμένο στην αμερικανική κουλτούρα και συνδέεται συχνά με πολλές καλές αναμνήσεις.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν τον καφέ να ανταμείβει. Η καφεΐνη θα δώσει στον επικλινή πυρήνα μια ωραία κόκκινη λάμψη, έναντι της καυτής καύσης ισχυρότερων διεγερτικών όπως η κοκαΐνη ή η πλήρης κατάρρευση της μεθαμφεταμίνης. Ο καφές δεν θα κάνει τη ζωή σας να γίνει μη διαχειρίσιμη καθώς τον κάνετε το κέντρο της ζωής σας, αποκλείοντας τις ενήλικες ευθύνες σας.

Ωστόσο, μόλις ο εγκέφαλός σας προσαρμοστεί στην αναμενόμενη, τακτική παρουσία μορίων καφεΐνης, θα υπάρξει αντίδραση όταν σταματήσετε. Θα νιώσετε κουρασμένοι και θα έχετε σπασμωδικούς πονοκεφάλους. Μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να επιλυθεί. Ο τρόπος για να το αποφύγετε είναι να τιτλοποιήσετε ή να μειώσετε σταδιακά την πρόσληψη καφεΐνης σε διάστημα μιας εβδομάδας περίπου.

Μπορείτε να κάνετε υπερβολική δόση καφεΐνης;

Ναι, αλλά θα έπαιρνε πολλά, καταναλώνονταν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να πάρει μια θανατηφόρα υπερβολική δόση καφεΐνης, ένας ενήλικας θα πρέπει να καταναλώσει περίπου δυόμισι γαλόνια καφέ σε περίπου τρεις ώρες ή λιγότερο.

Θα μπορούσατε επίσης να πάρετε μια θανατηφόρα υπερβολική δόση καφεΐνης καταναλώνοντας περίπου 500 λίβρες. μαύρης σοκολάτας σε τρεις περίπου ώρες. Αυτό δεν θα ήταν φυσικά δυνατό. Ο πιο ρεαλιστικός τρόπος με τον οποίο κάποιος θα έκανε υπερβολική δόση καφεΐνης θα ήταν η υπερβολική χρήση δισκίων καφεΐνης.

Οφέλη για την υγεία του καφέ

Τα αντιοξειδωτικά είναι ευεργετικές χημικές ενώσεις που αποτρέπουν την κυτταρική βλάβη από περιβαλλοντικούς ρύπους, (πάρα πολλοί από τους γύρω) ακτινοβολία (από τον ήλιο και το έδαφος) ή τη διαδικασία γήρανσης (αναπόφευκτη, αλλά δεν χρειάζεται να βιαστείτε). Ο καφές είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά.

Ο καφές είναι πιο πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών από το πράσινο ή το μαύρο τσάι ή το κόκκινο κρασί. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο σκούρο είναι το ψητό, τόσο περισσότερα αντιοξειδωτικά. Υπάρχουν τουλάχιστον έξι που έχουν εντοπιστεί στον καφέ:

 1. Cafestol
 2. Τριγωνελίνη
 3. Υδροξυκινναμωμικό οξύ
 4. Μελανοειδής
 5. Η κινίνη, η ίδια ουσία που αρωματίζει το τονωτικό νερό και προλαμβάνει την ελονοσία είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό στον καφέ.
 6. Η ίδια η καφεΐνη είναι ένα αντιοξειδωτικό.

Η μετα-ανάλυση είναι ένα από τα πιο ισχυρά ερευνητικά εργαλεία. Είναι μια ανάλυση πολλών άλλων αναλύσεων. είναι το αποτέλεσμα πολλών άλλων μελετών ως εισροή. Όταν συνδυάζονται πολλές μετα-αναλύσεις, αυτό είναι γνωστό ως ανάλυση ομπρέλα. Μια ανάλυση ομπρέλα σχετικά με φάνηκαν τα οφέλη του καφέ για την υγεία:

 • Η κατανάλωση καφέ έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία παρά επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία.
 • Το μεγαλύτερο όφελος φαίνεται να σχετίζεται με την κατανάλωση 18 έως 24 ουγκιών. καφέ την ημέρα. Το να πίνετε περισσότερο δεν φάνηκε να αποφέρει περαιτέρω οφέλη, αλλά ούτε και κακό.

Η κατανάλωση καφέ συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο:

 • Έναρξη από ενήλικες ή διαβήτης τύπου 2
 • Χολολιθίαση ή πέτρες στα νεφρά
 • Αρθρίτιδα
 • Ορισμένοι καρκίνοι
 • Κατάθλιψη
 • Ο καφές είχε την ισχυρότερη ηπατοπροστατευτική δράση, που σημαίνει ότι προστατεύει από τις ηπατικές ασθένειες.

Μια μετα-ανάλυση του 2017 αποκάλυψε ότι ο καφές έχει καρδιοπροστατευτικά αποτελέσματα. Μια πιο πρόσφατη μελέτη σε ποντίκια έδειξε πώς λαμβάνουν χώρα αυτά τα καρδιοπροστατευτικά αποτελέσματα, τόσο ενισχύοντας την καρδιά όσο και επιδιορθώνοντας βλάβες που έχουν ήδη γίνει.

Ο πάτος του Κυπέλλου

Απολαύστε καφέ. Είναι μια υπέροχη στιγμή για τους λάτρεις του καφέ καθώς υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές και επιλογές. Είναι ένα ρόφημα που φέρνει κοντά τους ανθρώπους ή μπορεί να το απολαύσει κανείς στη μοναξιά, είναι αναζωογονητικό και τονωτικό, αλλά ταυτόχρονα ανακουφιστικό και καταπραϋντικό.

Παρακολουθήστε αυτόν τον ιστότοπο για επερχόμενα άρθρα συνταγών καφέ, όπως:

 • Καφές Κάρδαμο-Μέλι
 • Καφές & Κονιάκ
 • Καφές Συμπυκνωμένο Γάλα
 • Affogato (καφές & παγωτό)
 • Καφές ψυχρής παρασκευής
 • Βουτυρωμένος καφές σφενδάμου
 • Καφές μόκα
 • Πικάντικος καφές μόκα
 • Coffee Chews γνωστός και ως καφές τσέπης
Εισαγωγή καφέ εικόνα Pinterest
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar