Είναι βρώσιμα; • New Life On A Homestead

0
Είναι βρώσιμα;  • New Life On A Homestead

Αν και κάποτε ήταν σπάνια προϊόντα στα περισσότερα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, οι λευκές κολοκύθες βλέπουν τεράστια αύξηση στη δημοτικότητά τους. Είναι διασκεδαστικό να διακοσμήσετε, δίνοντας στο σπίτι σας μια εορταστική φθινοπωρινή αίσθηση που ταιριάζει καλά με κάθε στυλ διακόσμησης.

λευκές κολοκύθες

Αυτό οδηγεί λοιπόν στο ερώτημα για τις λευκές κολοκύθες: είναι βρώσιμες;

Ναι, οι λευκές κολοκύθες είναι βρώσιμες. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λευκή κολοκύθα με την πορτοκαλί κολοκύθα στις περισσότερες συνταγές, ανεξάρτητα από το αν θέλετε αυτές οι συνταγές να είναι γλυκές ή αλμυρές. Στην πραγματικότητα, η απαλή, γλυκιά υφή και η γεύση πολλών ποικιλιών λευκής κολοκύθας τις καθιστούν ιδανικές για ψήσιμο.

Εάν είστε περίεργοι για τις λευκές κολοκύθες, συμπεριλαμβανομένου του πώς μπορείτε να μαγειρέψετε και να διακοσμήσετε με αυτές (ή ίσως τι ακριβώς είναι!), έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Τι είναι οι λευκές κολοκύθες;

Τεχνικά, μια ποικιλία από χειμωνιάτικα σκουός και λευκές κολοκύθες υπάρχουν σχεδόν για πάντα. Στην πραγματικότητα, μερικοί από τους πρώτους σπόρους κολοκύθας ανακαλύφθηκαν το 7000 π.Χ., καθιστώντας την κολοκύθα ένα από τα παλαιότερα (και πιο ιδιότροπα!) λαχανικά στον κόσμο.

Οι λευκές κολοκύθες, ωστόσο, δεν εμφανίστηκαν πραγματικά στη σκηνή μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα, θεωρούνταν περισσότερο ως ένα ατύχημα στη γενετική παρά ως ένα δημοφιλές προϊόν πωλήσεων μέχρι εκείνο το σημείο.

Οι λευκές κολοκύθες είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα με τις πορτοκαλί κολοκύθες που θα βρείτε διάσπαρτες σε επαρχιακούς δρόμους το φθινόπωρο. Αν και κάποτε ήταν καινοτόμο αντικείμενο στα περισσότερα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, οι λευκές κολοκύθες επιστρέφουν, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα λευκή λάμψη που προσφέρεται για κομψή φθινοπωρινή διακόσμηση.

Οι λευκές κολοκύθες είναι ωχρές κολοκύθες που έχουν εκτραφεί τόσο από επιστήμονες όσο και από καλλιεργητές κολοκύθας. Μία από τις πρώτες λευκές κολοκύθες που παρήχθησαν ποτέ ήταν από έναν καθηγητή του Πανεπιστημίου του Νιου Χάμσαϊρ ονόματι Brent Loy, ο οποίος μεγάλωσε με επιτυχία μια λευκή κολοκύθα που ονόμασε Moonshine.

Γνωστές και ως κολοκύθες αλμπίνο, οι λευκές κολοκύθες μπορούν να αναφέρονται και να πωλούνται με πολλά ονόματα, συμπεριλαμβανομένων κολοκύθες φαντασμάτων και κολοκύθες χιονόμπαλας. Μερικές κοινές ποικιλίες αυτών των κολοκύθες περιλαμβάνουν το Snowball, το Cotton Candy, το Baby Boo, το Lumina και το Casper.

Οι λευκές κολοκύθες καλλιεργούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως οι πορτοκαλί κολοκύθες. Πρέπει να φυτευτούν μόλις ζεσταθεί το έδαφος και περάσει ο κίνδυνος παγετού. Χρειάζονται επίσης πολύ χρόνο για να αναπτυχθούν – συνήθως, περίπου 90 ημέρες, αν και αυτό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος και την ποικιλία της κολοκύθας σας καθώς και τις συνθήκες ανάπτυξής σας.

Όπως και με τις πορτοκαλί κολοκύθες, είναι σημαντικό να μαζέψετε τις λευκές κολοκύθες σας μόλις ωριμάσουν – διαφορετικά, θα μπορούσαν να αποχρωματιστούν στο αμπέλι. Βεβαιωθείτε ότι τα καλλιεργείτε σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία, ιδανικά σε χώρο φύτευσης που έχει καλά στραγγιζόμενο έδαφος και καλή κατακράτηση νερού.

Είναι σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες στα πακέτα σπόρων σας πριν φυτέψετε. Ενώ στους περισσότερους αρέσει να καλλιεργούνται υπό τις ίδιες συνθήκες με τις πορτοκαλί κολοκύθες, υπάρχουν μερικές που πρέπει να καλλιεργούνται στη σκιά. Διαφορετικά, ο λευκός τους χρωματισμός θα ξεθωριάσει εύκολα.

Οι περισσότερες λευκές κολοκύθες παραμένουν λίγο στη μικρότερη πλευρά, αλλά υπάρχουν πολλές ποικιλίες γιγάντιες λευκές κολοκύθες που μπορείτε να καλλιεργήσετε επίσης. Η μεγαλύτερη λευκή κολοκύθα που έγινε ποτέ έφτανε στη ζυγαριά στα 2.528 λίβρες. Για τις καλύτερες πιθανότητες σε μια τεράστια κολοκύθα, θα θελήσετε να καλλιεργήσετε κολοκύθες με Πανσέληνο, οι οποίες μπορούν εύκολα να ζυγίζουν έως και 90 κιλά!

Είναι οι λευκές κολοκύθες βρώσιμες;

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα στο άρθρο, ναι! Οι λευκές κολοκύθες είναι απολύτως βρώσιμες. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λευκή κολοκύθα με την πορτοκαλί κολοκύθα στις περισσότερες συνταγές, καθώς όλη η σάρκα μέσα σε μια λευκή κολοκύθα είναι βρώσιμη.

Μπορείτε να φτιάξετε μια πίτα ή να φτιάξετε μια σούπα. Μπορείτε ακόμη και να κόψετε μια λευκή κολοκύθα και να τη χρησιμοποιήσετε ως μοναδική σουπιέρα σερβιρίσματος!

Οι λευκοί σπόροι κολοκύθας, όπως οι πορτοκαλί κολοκυθόσποροι, μπορούν επίσης να καταναλωθούν. Απλά ρίξτε τα σε ένα τηγάνι ή ψήστε τα σε φούρνο.

Όπως και με άλλα είδη κολοκύθας, μπορείτε επίσης να καταψύξετε και να κάνετε πουρέ λευκές κολοκύθες. Τα βήματα που θα ακολουθήσετε για να το κάνετε είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που θα ακολουθούσατε αν δούλευατε με κολοκύθες οποιουδήποτε άλλου χρώματος.

Υπάρχουν εξίσου πολλά διατροφικά και γαστρονομικά οφέλη από την κατανάλωση λευκών κολοκύθες, όσα και από την κατανάλωση πορτοκαλί κολοκύθας. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, με λιγότερες από 50 θερμίδες ανά φλιτζάνι.

Θα λάβετε πολλά 3 γραμμάρια φυτικών ινών, 11 γραμμάρια υδατανθράκων και δύο γραμμάρια πρωτεΐνης για αυτό το μέγεθος μερίδας. Αν και οι λευκές κολοκύθες έχουν κάπως υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη –πέντε γραμμάρια– αυτό δεν διαφέρει από το να φάτε μια πορτοκαλί κολοκύθα.

Οι λευκές κολοκύθες έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο και κάλιο, και ενώ ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι οι λευκές κολοκύθες έχουν λιγότερες βιταμίνες από τις πορτοκαλί κολοκύθες (λόγω του χλωμού χρωματισμού τους), δεν έχει γίνει αρκετή έρευνα για να υποστηρίξτε αυτό.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η κατανάλωση μιας λευκής κολοκύθας είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή – οπότε φροντίστε να συμπεριλάβετε μερικές στην αγαπημένη σας συνταγή κολοκύθας ανεξάρτητα!

Ποια είδη λευκών κολοκύθες είναι καλύτερα για κατανάλωση;

Οι περισσότερες λευκές κολοκύθες θα έχουν λίγο πολύ την ίδια γεύση, αλλά γενικά, αυτές που είναι μικρότερες και πιο συμπαγείς θα έχουν πιο γλυκές, πιο έντονες γεύσεις.

Αν ψάχνετε για λευκές κολοκύθες για να τσιμπήσετε τους σπόρους τους, θα θελήσετε να επιλέξετε την ποικιλία Baby Boo. Αυτό το είδος λευκής κολοκύθας μεγαλώνει σε μόλις ένα κιλό περίπου, φτάνοντας σε διάμετρο μερικές ίντσες. Με επίπεδη κορυφή, αυτή η κολοκύθα παράγει περίπου 400 σπόρους ανά κιλό, καθιστώντας την μια καλή επιλογή για καβουρδισμένους σπόρους κολοκύθας.

Μια άλλη ποικιλία λευκής κολοκύθας που είναι καλή για τους σπόρους είναι η Snowball. Αυτή η ποικιλία δεν είναι τόσο κοινή όσο μερικοί από τους άλλους πιο δημοφιλείς τύπους λευκής κολοκύθας, επομένως ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιο σκάψιμο για να στρογγυλοποιήσετε τους σπόρους που χρειάζεστε. Τούτου λεχθέντος, θα πάρετε έναν τόνο σπόρων από μια κολοκύθα.

Οι κολοκύθες Casper είναι δημοφιλείς επιλογές αν σας αρέσει να ψήνετε. Τείνουν να είναι λίγο πιο γλυκές από άλλα είδη κολοκύθας (συμπεριλαμβανομένων άλλων πορτοκαλί κολοκύθας), επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο λιγότερη ζάχαρη εάν θέλετε να προσθέσετε μια ζαχαρώδη γεύση στην αγαπημένη σας συνταγή πίτας.

Χρειάζονται πολύ χρόνο για να αναπτυχθούν, έως και 150 ή 160 ημέρες, επομένως θα θέλετε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου.

Το Crystal Star είναι μια μεγαλύτερη λευκή κολοκύθα, που μερικές φορές φτάνει τα 30 κιλά! Το μεγάλο μέγεθος αυτής της κολοκύθας την καθιστά ιδανική για σκάλισμα, γι‘ αυτό θα συνιστούσα να αφαιρέσετε τα εσωτερικά και να τα αποθηκεύσετε για την αγαπημένη σας συνταγή σούπας προτού χαράξετε το φανάρι Jack-o-lantern σας.

Το Lumina είναι μια άλλη σταθερή επιλογή. Αυτή η κολοκύθα είναι επίσης αρκετά μεγάλη, φτάνοντας περίπου τα δεκαπέντε κιλά, και έχει μια γλυκιά γεύση και ένα στιβαρό, δυνατό στέλεχος.

Μερικά άλλα είδη λευκών κολοκύθες που είναι καλές για κατανάλωση περιλαμβάνουν το Valenciano, το Silver Moon, το Hooligan και το Polar Bear.

Σχεδόν κάθε είδος κολοκύθας μπορεί να χρησιμεύσει ως κολοκύθα «κουζίνας», αλλά θα συνιστούσα να αποφύγετε το White Ghost. Το White Ghost έχει μια πανέμορφη εμφάνιση με το ακανόνιστο σχήμα του, αλλά έχει λίγο άτονη γεύση που μπορεί να το κάνει δύσκολο στο μαγείρεμα. Μπορεί επίσης να είναι λίγη πρόκληση να χαράξεις.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με μια λευκή κολοκύθα;

Οι λευκές κολοκύθες δεν είναι απλά ιδανικές για φαγητό – είναι επίσης εξαιρετικές για διακόσμηση. Πολλοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν σε εκθέσεις κολοκύθας και κολοκύθας στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, που συχνά χρησιμοποιούνται και σε κεντρικά κομμάτια. Δεν χρειάζονται πολλά για να ντύσετε μια λευκή κολοκύθα – τείνουν να τραβούν όλη την προσοχή από μόνα τους.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα χαρακτηριστικά στις λευκές κολοκύθες σας, ωστόσο, εάν το επιθυμείτε. Μερικοί άνθρωποι δένουν σε κορδέλες ή ζωγραφίζουν τις λευκές κολοκύθες τους, στολίζοντάς τις με μονογράμματα ή άλλη εορταστική διακόσμηση για να ανανεώσουν τη φθινοπωρινή τους διακόσμηση και να προσθέσουν μια πινελιά ατμόσφαιρας. Είναι ιδανικά για βάψιμο και στένσιλ, καθώς προσφέρουν πάνω κάτω μια λευκή πλάκα.

Επειδή το δέρμα μιας λευκής κολοκύθας είναι πιο λεπτό από αυτό μιας πορτοκαλί κολοκύθας, είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για σκάλισμα. Αν και οι λευκές κολοκύθες είναι, απογοητευτικά, όχι λευκές στο εσωτερικό, εξακολουθούν να προσφέρουν έναν υπέροχο κενό καμβά για το φανάρι του Halloween.

Συγκομιδή και μαγείρεμα με λευκές κολοκύθες

Προσπαθήστε να μαζέψετε τις λευκές κολοκύθες σας μόλις ωριμάσουν – αφήστε τις στο αμπέλι και είναι πιο πιθανό να ξεθωριάσουν ή να αποχρωματιστούν. Θα μπορούσαν επίσης να σαπίσουν ή να παραμορφωθούν, κάτι που θα ήταν ατυχές μετά από τόσο χρόνο που αφιερώσατε περιμένοντας να ωριμάσουν!

Δεν είστε σίγουροι αν οι κολοκύθες σας είναι έτοιμες για συγκομιδή; Κουνήστε το ένα με το δάχτυλό σας και ακούστε προσεκτικά. Αν έχετε κάνει ποτέ αυτό το τεστ με καρπούζι, το ίδιο ισχύει και για τις κολοκύθες – περιμένετε έναν κούφιο ήχο.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να διεισδύσετε στο δέρμα με το νύχι σας. Εάν το δέρμα δεν λυγίζει ή δεν ανοίγει, η κολοκύθα σας είναι ώριμη και έτοιμη για συλλογή.

Επιθεωρήστε την κολοκύθα σας για εξωτερικές ζημιές όπως μώλωπες, κοψίματα και βαθουλώματα. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την κολοκύθα σας για μαγείρεμα αμέσως, αυτές οι ζημιές δεν είναι ιδιαίτερα προβληματικές. Θα κόψετε την κολοκύθα πριν από πολύ καιρό ούτως ή άλλως!

Ωστόσο, εάν θέλετε να διατηρήσετε τις λευκές κολοκύθες σας στην αποθήκευση, ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε αργότερα, θα πρέπει να αποφύγετε το μαγείρεμα με κολοκύθες που έχουν τεράστιους μώλωπες, σάπια σημεία ή μαλακές περιοχές. Εφόσον η λευκή σας κολοκύθα είναι απαλλαγμένη από ατέλειες, ωστόσο, μπορείτε να την αποθηκεύσετε για αρκετούς μήνες σε δροσερή θερμοκρασία.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε θεραπεύσει τις κολοκύθες σας πριν τις βάλετε στην αποθήκευση. Για να το κάνετε αυτό, μαζέψτε την κολοκύθα από το αμπέλι τραβώντας την καθαρά από το αμπέλι. Αφήστε άθικτο λίγο από το στέλεχος.

Αφήστε τις λευκές κολοκύθες σας να καθίσουν σε μια ζεστή, αλλά όχι πολύ ζεστή, τοποθεσία για μερικές ημέρες έως εβδομάδες, ιδανικά σε μια τοποθεσία με πολύ καλή κυκλοφορία αέρα. Μπορεί να θέλετε να τυλίγετε ή να περιστρέφετε τις κολοκύθες κάθε τόσο για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές λαμβάνουν επαρκή ροή αέρα.

Μόλις ωριμάσουν οι κολοκύθες σας, μπορείτε να τις βάλετε στην αποθήκευση – ή μπορείτε να μαγειρέψετε μαζί τους αμέσως! Όπως ανέφερα προηγουμένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λευκές κολοκύθες ως υποκατάστατο για τις πορτοκαλί κολοκύθες σχεδόν σε οποιαδήποτε συνταγή.

Το εσωτερικό της λευκής κολοκύθας σας θα μοιάζει ακριβώς με το εσωτερικό της πορτοκαλί κολοκύθας σας. Δεν θα μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά! Απλώς αποφύγετε να τρώτε κολοκύθες που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση (με μπογιές και στένσιλ) ή για σκάλισμα.

Πρέπει να καταψύξετε τα εντόσθια της κολοκύθας αμέσως μόλις ανοίξει η κολοκύθα ή διατρέχετε τον κίνδυνο μόλυνσης από βακτήρια ή μύκητες. Οι βαφές και τα μελάνια που χρησιμοποιούνται για να χρωματίσετε ή να διακοσμήσετε τις λευκές κολοκύθες μπορεί επίσης να σας αρρωστήσουν, οπότε παραλείψτε τα εάν γνωρίζετε ότι σκοπεύετε να φάτε την κολοκύθα σας αργότερα.

Οι καλύτερες συνταγές λευκής κολοκύθας

Ακόμα ψάχνετε για έμπνευση; Εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μου συνταγές λευκής κολοκύθας – δοκιμάστε τις!

Γεμιστές κολοκύθες μωρών

Εάν θέλετε πραγματικά να επιδείξετε τις αξιολάτρευτες λευκές κολοκύθες σας, αυτή είναι, χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Θα αφαιρέσετε τα μύχια από τις λευκές κολοκύθες σας και θα τις μαγειρέψετε με αλμυρά υλικά όπως ψίχουλα ψωμιού, κουκουνάρι και baby kale – στη συνέχεια προσθέστε όλα τα συστατικά πίσω στις μινιατούρες λευκές κολοκύθες!

Εδώ είναι η συνταγή.

Ψητή σούπα λευκής κολοκύθας

Δεν υπάρχει τίποτα που να σας ζεσταίνει μια κρύα νύχτα του φθινοπώρου όπως μια κολοκυθόσουπα – αυτή η ψητή λευκή σούπα κολοκύθας παίρνει το λευκό της χρώμα περισσότερο από την παχύρρευστη κρέμα παρά από τις κολοκύθες, αλλά καταλαβαίνετε την ιδέα. Hεδώ είναι η συνταγή.

Ψητή κολοκύθα

Μια απλή συνταγή ψητής κολοκύθας είναι ό,τι χρειάζεστε για υγιεινό, απολαυστικό σνακ. Εδώ είναι οι οδηγίες για το πώς να δημιουργήσετε αυτό το αλμυρό πιάτο.

Κάρυ λευκής κολοκύθας και καρύδας

Αυτή η εξωτική συνταγή έχει έναν τόνο πικάντικων αλλά και γλυκών γεύσεων για να ζωντανέψει το φθινοπωρινό σας τραπέζι. Εδώ είναι η πλήρης συνταγή έτσι μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Πουρές κολοκύθας

Είναι πολύ καλή ιδέα να έχετε στη διάθεσή σας μια βασική συνταγή για πουρέ κολοκύθας, ώστε να την έχετε για κάθε είδους συνταγές που το απαιτούν, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών τροφών και της κολοκυθόπιτας. Εδώ είναι ένα υπέροχο που μπορείτε να ελέγξετε.

Παλιά κολοκυθόπιτα

Καμία λίστα συνταγών κολοκύθας δεν θα ήταν πλήρης χωρίς συνταγή για κολοκυθόπιτα! Αυτή η συνταγή απαιτεί τεχνικά κολοκυθάκι, αλλά μπορείτε να ανταλλάξετε το αγαπημένο σας είδος κολοκύθας (πορτοκαλί ή λευκό!) για να το κάνετε δικό σας. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες.

λευκές κολοκύθες βρώσιμο pinterest εικόνα
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar